Публічні люди завжди на виду, тому один їх невірний крок може призвести до критики в ЗМІ та Мережі чи гучного скандалу. Але багато українських зірок можуть за себе постояти, відповівши кривдникам. Щоправда, іноді вони не обходяться без матюків.

Ivona вирішила розповісти, яких знаменитостей критикували під час війни, і за що саме їх хейтили.

Читайте також: У кого з українських зірок родичі живуть в окупації

Найбільше число нападок отримали ті селебрітіс, які виїхали з України, особливо чоловіки призовного віку. Критикували Потапа, Анатолія Анатоліча, Монатіка, Сергія Бабкіна, Віктора Павліка та навіть чоловіка Полякової, якому нещодавно виповнилося 60 років.

Так, наприклад, Сніжані Бабкіній довелося виправдовуватися не лише за від'їзд чоловіка до Німеччини (хоч він і багатодітний батько), а й за те, що їхня родина скористалася фінансовою допомогою для біженців.

«Людина щодня повинна приносити користь своїй країні. Яку користь приносите ви зараз, обливаючи лайном людину, яка щодня допомагає волонтерам, дитячим будинкам, перинатальним центрам, старим людям вижити! Ставте собі питання щодня! Чим я був корисний сьогодні? І робіть все від себе залежне, щоб у нашій країні швидше настав мир! Мир, чуєте? А не ось це, чим ви тут займаєтесь!» — написала Бабкіна.

Сніжана Бабкіна відповіла хейтерам
Сніжана Бабкіна відповіла хейтерам
instagram.com/snezhana_babkina

Гнівно відповіла на критику чоловіка і Оля Полякова.

«Мій чоловік з усіма дозволами перший раз після початку війни 29 червня приїхав за мною та моїми дітьми до Праги. Ми були там три дні. Він був на двох моїх концертах і 3 липня ми вирушили до України. Я прошу вас, люди, не розганяйте г*мно на вентилятор. Огидно на це дивитись. І всі, хто каже фігню та розганяє хейт, закрийте роти. Ідіть у ж*пу! І ще одне: він в Україні. Як був, так і є. І нікуди не збирається. Тому можете зустрітись з ним особисто. Він уміє з такими говорити. Побачу, які ви сміливі», — сказала співачка.

Атакували хейтери і тих знаменитостей, які не покинули свою батьківщину під час війни, проте влітку вирушили на відпочинок за кордон. Критикували Наталку Денисенку за відпустку у Туреччині, а Санту Дімопулос за поїздку до Танзанії.

«Чому мені повинно бути соромно? Бо до війни я назбирала гроші і можу деякий час жити? Тому що мій чоловік у ЗСУ? Бо я весь час війни займалася волонтерством? Тому що я хочу, щоб моя дитина і я хоч на мить відпочили і були здорові, щасливі?» — відповіла на хейт Денисенко в Instagram.

Наталка Денисенко нарвалася на критику
Наталка Денисенко нарвалася на критику
instagram.com/natalka_denisenko

Читайте також: «Жінка-Галк» Тетяна Маслані таємно вийшла заміж

Також безліч гнівних коментарів від українців, у тому числі і від зіркових колег, отримали Наталія Могилевська, Надя Дорофєєва, Маша Єфросиніна та Оля Полякова через мовне питання. Могилевська нарвалася на критику, коли запропонувала, щоб, окрім української, державними мовами були англійська та російська. Дорофеєву захейтіли за вихід російськомовної пісні під час війни. А Полякова та Єфросиніна розлютили користувачів Мережі, бо вирішили не переходити на українську мову у своєму спільному YouTube-шоу «Взрослые девочки» .

«Просто сіли там кілька чуваків і дві тітки і облили мене лайном. З цього були заголовки. І ось тут воно вже долетіло до тих людей, для яких ця тема дуже болісна. І я їх розумію. Бо коли тобі болить, і ти читаєш, що вона, с*ка така, "відмовляється говорити українською", ти приходиш до неї в коментарі і бажаєш, щоб її діти були вбиті рашистами та зґвалтовані», — висловилася про критику Єфросиніна в ефірі «НВ».

Не оминули хейтери і Віталія Козловського. Його кліп на пісню «Інша весна» назвали «танцями на кістках» . А все тому, що артист знімав відео на тлі зруйнованих рашистами будинків у Києві.

«Б*ть, йдіть на ***. Бо Богатирська 20, де ми знімали синхрони нашого кліпу біля руйнувань, а номер 18 — там, де я ходив займатися англійською. Це не блюзнірство і не знущання. Це хроніка того, в чому я, б*ть, жив! Це мій біль, це крик. Це не просто "дивіться, я тут". Це крик душі, це розірване серце на шматки та кров, яка тече. Крик SOS: "Допоможіть! Люди, почуйте нас. Ми тут живемо серед цього, серед цих руйнувань". Це не десь у Сирії, це все довкола нас. І це була головна мета відео», — відповів Козловський тим, хто не зрозумів ідею його кліпу в програмі «Зірковий шлях».

А ось на Ксенію Мішину напали через її бажання знайти собі хатню робітницю.

«На рахунок того, що краще б я перевела гроші на ЗСУ. А я маю запитання: хто знає, що краще? Хто може порахувати, скільки мені куди перевести? І перед ким виправдовуватися? Так хочеться, щоб наше суспільство швидше стало таким, у якому всім взагалі байдуже, яким ти, якщо ти, звичайно, не порушуєш чиїсь права!» — написала знаменитість.

Ксенія Мішина нарвалася на критику
Ксенія Мішина нарвалася на критику
instagram.com/misha.k.ua

Ектору Хіменесу-Браво довелося відповідати на коментарі тих, хто вважає, що в нього дуже молода кохана.

«Було багато коментарів, що їй 15 років. Звісно, ​​це не так. Ми разом вже дуже довго, я не хотів афішувати стосунки, бо є багато людей, які цього не розуміють. Так, вона виглядає дуже молодою. Я вирішив обрати українку, бо українські дівчата завжди молоді», — заявив кулінар в інтерв'ю «24 каналу».


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: