Останнім часом на дорогах відбувається багато автокатастроф. Причини ДТП — різні. Тих, чиї життя обірвалися через аварії, ми вже не зможемо повернути. Однак ці люди назавжди залишаться у наших серцях. Ivona пропонує згадати українських та зарубіжних знаменитостей, які рано пішли з життя через автокатастрофи.

  • Принцеса Діана

Читайте також: «Пощастило, що залишився живим»: Ештон Кутчер розповів про рідкісне захворювання

Діана була і залишається однією з найпопулярніших жінок у світі. У Великобританії її називали «королевою сердець». Принцеса загинула у віці 36 років внаслідок автокатастрофи, що сталася в ніч на 31 серпня 1997 року в Парижі в районі мосту Альма. За офіційною версією, автомобіль, у якому знаходилася Діана разом зі своїм близьким другом Доді Аль-Файєдом, на великій швидкості врізався в одну з опор автотунелю. Подейкують, що водій Анрі Поль не впорався з керуванням через папараці, які переслідували авто. Єдиний, хто вижив, охоронець Тревор Ріс-Джонс, отримав важкі травми (хірургам довелося відновлювати обличчя чоловіка) і не пам'ятає подій. Похована Діана в сімейному маєтку Спенсерів, Елторп у Нортгемптонширі, на відокремленому острові посеред озера.

ТОП-10 українських та зарубіжних зірок, які загинули в ДТП
ТОП-10 українських та зарубіжних зірок, які загинули в ДТП
Getty Images

  • Кузьма Скрябін

2 лютого 2015 року в аварії також загинув лідер популярного українського гурту «Скрябін» Андрій Кузьменко, він же Кузьма Скрябін. Машина музиканта зіштовхнувся із молоковозом неподалік села Лозоватка, Дніпропетровська область. Того дня Кузьма повертався із концерту у Кривому Розі.

4 лютого у Преображенській церкві у Львові відбулася церемонія прощання з Кузьменком. Поховали музиканта у сімейному склепі на цвинтарі у Брюховичах. А за кілька місяців у Київському палаці спорту та на Арені «Львів» було проведено концерти пам'яті Скрябіна за участю найпопулярніших українських артистів.

ТОП-10 українських та зарубіжних зірок, які загинули в ДТП
ТОП-10 українських та зарубіжних зірок, які загинули в ДТП
facebook.com/skryabinofficial

  • Марина Поплавська

Внаслідок автокатастрофи не стало і зірки гумористичного проекту «Дизель шоу» Марини Поплавської. 48-річна артистка загинула у ДТП 20 жовтня 2018 року. Пасажирський автобус, який перевозив акторський склад «Дизель Шоу» зі Львова до Києва, зіткнувся із вантажівкою МАЗ. Основний удар під час зіткнення припав на праву передню частину автобуса, де сиділа Поплавська. Трагедія сталася близько сьомої години ранку на трасі «Київ-Чоп».

Прощання з актрисою відбулося у Жовтневому палаці у Києві (21 жовтня) та у Житомирському академічному музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги (22 жовтня). Поховали Марину Францівну на Корбутівському цвинтарі на Центральній Алеї у Житомирі.

ТОП-10 українських та зарубіжних зірок, які загинули в ДТП
ТОП-10 українських та зарубіжних зірок, які загинули в ДТП
facebook.com/dizelstudio

  • Віктор Цой

О 12:28 15 серпня 1990 року лідер гурту «Кіно» Віктор Цой загинув під час поїздки до Риги. 28-річний музикант розбився на трасі «Слока-Талсі» у Латвії. Цой заснув за кермом від перевтоми. Його москвич вилетів на стрічну смугу і на великій швидкості зіткнувся з автобусом. Артист помер миттєво. Офіційною причиною смерті медики вказали черепно-мозкову травму, несумісну із життям.

Смерть вокаліста «Кіно» стала величезним потрясінням для його шанувальників. На місці загибелі Цоя було поставлено пам'ятник, а у Кривоарбатському провулку у Москві з'явилася знаменита «Стіна Цоя».

  • Грейс Келлі

13 вересня 1982 року княгиня Монако потрапила в автокатастрофу. Під час поїздки серпантином у неї стався інсульт, автомобіль зірвався з гори і перекинувся. У машині також була її дочка Стефанія, яка відбулася переломом шиї.

Читайте також: Принц Гаррі дзвонив Юлії «Тайрі» Паєвській після її звільнення з полону

О 12:20 Її Світлість доставили до головного шпиталю Монако. Були запрошені лікарі з Ніцци, проте в лікарні не виявилося необхідного обладнання, щоб врятувати Грейс. Через добу головний хірург Монако зустрівся з князем Реньє III, принцом Альбером і принцесою Кароліною і констатував, що медицина безсила. Княгиня перебувала в безнадійному стані. 14 вересня сім'я вирішила відключити апарат її життєзабезпечення. Грейс Келлі померла у віці 52 років.

«Господи, я не питаю тебе, чому ти забрав її у мене, але дякую за те, що ти дав її нам», — ці слова сказав на могилі Грейс її чоловік, князь Монако Реньє ІІІ. Церемонія прощання відбулася 18 вересня 1982 року у Соборі Святого Миколая в Монако. Княгиня була похована у сімейному склепі Грімальді.

ТОП-10 українських та зарубіжних зірок, які загинули в ДТП
ТОП-10 українських та зарубіжних зірок, які загинули в ДТП
Getty Images

  • Пол Уокер 

Американського кіноактора Пола Уокера не стало 30 листопада 2013 року. Цього дня 40-річна зірка «Форсажу» разом із другом Роджером Родасом поверталися із заходу їхнього благодійного фонду «Reach Out Worldwide». Родас не впорався з керуванням, через що автомобіль врізався у ліхтарний стовп та дерево. Машина одразу ж спалахнула, тому у чоловіків не було шансів на порятунок. Трагедія сталася у місті Санта-Кларіта, Каліфорнія. Похорон Пола Уокера відбувся 14 грудня 2013 року в Глендейлі.

ТОП-10 українських та зарубіжних зірок, які загинули в ДТП
ТОП-10 українських та зарубіжних зірок, які загинули в ДТП
Getty Images

Леонід Биков

Легендарний радянський актор Леонід Биков пішов із життя 11 квітня 1979 року у віці 51-го року. Зірка фільму «В бій ідуть лише "старі"» повертався додому з дачі під Києвом. На трасі «Мінськ — Київ» біля селища Димер чоловік вирішив обігнати трактор, але не помітив вантажівки, що їхала назустріч йому. Зіткнення припало на праві передні двері. Смерть була миттєвою. Популярний артист помер, коли свідки ДТП намагалися витягнути його із машини. Похований Биков на Байковому цвинтарі у Києві.

ТОП-10 українських та зарубіжних зірок, які загинули в ДТП
ТОП-10 українських та зарубіжних зірок, які загинули в ДТП
kino-teatr.ru

  • Віра Джейн Менсфілд

Американській кіноакторці та зірці Playboy Вірі Джейн Менсфілд вдалося досягти успіху на Бродвеї та в Голлівуді. Вона могла скласти конкуренцію самій Мерилін Монро, якби не ДТП.

Читайте також: Геллі Беррі перефарбувала волосся у фіолетовий колір: як зараз виглядає 55-річна кінозірка

Вночі 29 червня 1967 року 34-річна знаменитість разом з особистим водієм Ронні Харрісоном, коханим Семом Броді і трьома дітьми поверталася з Білоксі в Новий Орлеан. Приблизно о 2:25 їхня машина зіткнулася з автопоїздом. Усі дорослі загинули на місці. А діти, що сиділи на задньому сидінні, відбулися лише подряпинами.

Смерть Менсфілд була величезною втратою для шоу-бізнесу шістдесятих років. Поховали зірку на цвинтарі Фейрв'ю в Пен-Арджілі, Пенсільванія.

ТОП-10 українських та зарубіжних зірок, які загинули в ДТП
ТОП-10 українських та зарубіжних зірок, які загинули в ДТП
Getty Images

  • Анатолій Дяченко

13 липня 2005 року у ДТП загинув український актор Анатолій Дяченко. Цього дня 46-річний артист повертався з другом із риболовлі. На греблі Київської ГЕС Анатолій виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з вантажівкою. За даними слідства, за кермом у нього стався серцевий напад. Від зіткнення чоловік помер миттєво. А його друг вижив, незважаючи на тяжкі травми. Похований актор на Байковому цвинтарі у Києві.

  • Ігор Пелих

Український тележурналіст Ігор Пелих загинув, коли йому було лише 35 років. Трагедія сталася о п'ятій годині ранку 8 травня 2009 року на перетині проспекту Перемоги з вулицею Дегтярівською у Києві. Водій машини, в якій знаходився Пелих, вирішив піти на обгін і зачепив Volkswagen, що рухався в попутному напрямку. Автомобіль із ведучим вилетів на газон і врізався у дерево.

Зазначимо, що винуватець ДТП зник з місця аварії. Однак пізніше сам прийшов до поліції. Його засудили до 9 років в'язниці та відшкодування майже 2 млн грн. Прощання з Пелих відбулося у приміщенні телеканалу ICTV. А 10 травня його поховали на Байковому цвинтарі.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: