Читайте також: Олена Зеленська зустрілася з Кейт Міддлтон: спільне фото принцеси та першої леді

Уже сьогодні, 19 вересня, королеву Єлизавету II проведуть в останній шлях. О 12:44 за київським часом траурна процесія відправиться з Вестмінстерського палацу до Вестмінстерського абатства, де о 13:00 розпочнеться державний похорон британської монархині.

Після похорону пройде процесія до Веллінгтонської арки. Далі труна попрямує до Віндзора, після чого відбудеться процесія до каплиці Святого Георгія у Віндзорському замку, де пройде богослужіння.

Читайте також: Хто відвідає похорон Єлизавети II: у Мережі з'явився список гостей

Зазначимо, що попрощатися з Єлизаветою II приїхали близько 500 іноземних політиків і монархів. Володимир Зеленський через війну не зміг вирушити до Лондона, проте на похороні буде присутня його дружина Олена Зеленська та прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. А ось представники російської та білоруської влади взагалі не отримали запрошення на церемонію.

Похорон Єлизавети II: онлайн-трансляція

Подивитися державний похорон можна буде на офіційному YouTube-каналі британської королівської родини. Трансляцію заплановано на 13:00 за київським часом.

Читайте також: Після смерті Єлизавети II члени королівської родини отримають нові титули

О 12:00 розпочнеться двогодинний спецетер із Лондона на каналі «Суспільне. Культура». Регіональні канали «Суспільного мовлення» приєднаються до трансляції о 12:30.

Телемарафон з нагоди похорону Єлизавети ІІ обіцяють показати на «П'ятому каналі». Початок о 13:15.

Також на сайті королівської родини з'явилась новина, що повну пряму трансляцію з Лондона забезпечать Sky News, BBC та ITV.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: