У четвер, 8 вересня, королева Великої Британії Єлизавета II померла в замку Балморал у Шотландії. На час смерті монарху Сполученого королівства було 96 років.

Читайте також: ТОП-10 світових зірок, які носять вбрання українських брендів під час війни

Після трагічної події кілька членів королівської сім'ї отримають нові титули. Йдеться про принца Чарльза та його дружину Каміллу, принца Вільяма, Кейт Міддлтон та їхніх трьох дітей, а також про двох дітей Меган Маркл і принца Гаррі.

Принц Чарльз незабаром офіційно стане главою королівства. За документами він буде королем Карлом ІІІ. Однак поки невідомо, чи використовуватиме він тронне ім'я після коронації, чи залишиться Чарльзом.

Королівський титул дружини принца Чарльза Камілли, яка до смерті свекрухи носила титул герцогині Корнуольської, зміниться на королеву-консорт.

Принц Вільям відтепер буде не лише герцогом Кембриджським, а й герцогом Корнуольським.

Титули герцогині Кембриджа та Корнуолла також отримає і дружина принца Вільяма Кейт Міддлтон.

Трьох дітей Вільяма та Кейт, Джорджа, Шарлотту та Луї, тепер будуть називатися принци та принцеса Корнуольські та Кембриджське.

Цікаво, що принц Вільям не успадкував титул свого батька — принца Уельського. Традиційно його носить перший у черзі на престол, проте титул не передається у спадок, він має бути наданий сувереном. Після коронації Чарльза, титул принц Уельський або припинить існування, або новий король передасть його спадкоємцю. Тоді до принца Вільяма та Кейт Міддлтон зможуть звертатися як до принца та принцеси Уельських.

Двоє дітей принца Гаррі та Меган Маркл, Арчі та Лілібет Маунтбеттен-Віндзори, тепер зможуть отримати титули принца та принцеси. За життя Єлизавети II цього не сталося через правила, встановлені королем Георгом V у 1917 році. Коли хлопчик і дівчинка народилися, вони не були досить близькими в лінії престолонаслідування, щоб отримати титули Його та Її Королівської Високості.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: