Державний похорон британської королеви Єлизавети II відбудеться у наступний понеділок, 19 вересня. Про це повідомляється на офіційному сайті королівської родини.

Читайте також: Голлівудські акторки, яким пощастило зіграти Єлизавету II

З Її Величністю попрощаються у Вестмінстерському абатстві. Церемонія розпочнеться об 11:00 за місцевим часом та о 13:00 за київським.

У повідомленні також йдеться, що після державного похорону пройде процесія від Вестмінстерського абатства до Арки Веллінгтона. Після цього труна з тілом монархині вирушить у Віндзор. Потім пройде процесія до каплиці Святого Георгія у Віндзорському замку, де відбудеться урочиста служба.

Нагадаємо, що в неділю, 11 вересня, труну Її Величності перевезли з бального залу в замку Балморал до палацу Холіруд, де вона перебуватиме в Тронному залі до полудня понеділка 12 вересня.

Потім її перевезуть до собору Святого Джайлса в Едінбурзі. Король і члени королівської сім'ї візьмуть участь у процесії та відвідають службу у цьому ж соборі.

Читайте також: Зірка популярного серіалу «Аббатство Даунтон» вагітна первістком

У вівторок, 13 вересня, труна королеви вирушить з аеропорту Единбурга і прибуде в Нортхолт пізно ввечері. Її супроводжуватиме єдина дочка Єлизавети II — принцеса Анна.

Потім труну королеви буде доставлено до Букінгемського палацу, а в середу, 14 вересня, її перевезуть до Вестмінстерського палацу, де тіло королеви перебуватиме у Вестмінстер-холі чотири дні до державного похорону.

Після того, як труна прибуде до Вестмінстер-холу, архієпископ Кентерберійський проведе коротку службу у супроводі високоповажного доктора Девіда Хойла, декана Вестмінстера, та у присутності короля та членів королівської родини.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona:

Після смерті Єлизавети II члени королівської родини отримають нові титули
Хто зіграє Кейт Міддлтон у серіалі «Корона»: розсекречено ім'я акторки
ТОП-5 світових знаменитостей, які колись були біженцями
Як постаріли актори популярних фільмів 90-х
ТОП-10 світових зірок, які носять вбрання українських брендів під час війни