Розповідаємо, які закордонні знаменитості були учасниками Другої світової війни, а також служили у Кореї, Лівані та В'єтнамі.

Олівер Стоун

Читайте також: Зіркові іменинники: у кого день народження у липні

Лауреат трьох «Оскарів», американський режисер, сценарист та актор Олівер Стоун з вересня 1967 року до листопада 1968 року воював у В'єтнамі. Кінодіяч брав участь у битві за базу вогневої підтримки Берт і був двічі поранений.

Олівер Стоун
Олівер Стоун
Getty Images

Харві Кейтель

Зірка фільмів «Скажені пси», «Кримінальне чтиво» і «Від заходу до світанку» Харві Кейтель з 1956 по 1959 рік служив у морській піхоті. Американський актор, який має польське і румунське коріння, проходив службу в Лівані, де в кінці 50-х років була громадянська війна.

Гарві Кейтель
Гарві Кейтель
Getty Images

Майкл Кейн

Знаменитий британський актор у 16 років підписав контракт на службу до армії. У складі експедиційного корпусу він вирушив до Кореї. У такому юному віці Кейн став свідком воєнних дій між КНДР та Республікою Кореєю на початку 50-х років.

Майкл Кейн
Майкл Кейн
Getty Images

Кларк Гейбл

Зірка фільму «Віднесені вітром» більшу частину своєї служби під час Другої світової війни провів в Англії у складі 351 бомбардувальної групи. Актор здійснив п'ять бойових вильотів, у тому числі один до Німеччини, як навідник-спостерігач у 1943 році. Під час одного з вильотів літак Гейбла був пошкоджений ворожою артилерією та атакований винищувачами, які вивели з ладу один із двигунів. На щастя, Кларк залишився живим. А у липні 1944 року ще й отримав звання майора.

Кларк Гейбл
Кларк Гейбл
Getty Images

Кірк Дуглас

Батько Майкла Дугласа, американський актор Кірк Дуглас приєднався до військово-морського флоту США в 1941 році, невдовзі після того, як країна вступила у Другу світову війну. Кірк служив офіцером зв'язку у протичовновій війні. В 1944 отримав серйозні травми внаслідок передчасного вибуху глибинної бомби, після чого його військова кар'єра закінчилася.

Кірк Дуглас
Кірк Дуглас
Getty Images


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: