Герої нашої добірки не поспішають поступатися дорогою молодим. Незважаючи на літній вік, їм ще є чим дивувати глядачів. Згадуємо найвіковіших акторів, які продовжують активно зніматися у кіно та на телебаченні.

  • Клінт Іствуд, 92 роки

Читайте також: Талісмани на щастя у 2023 році для всіх знаків зодіаку

Володар чотирьох «Оскарів» Клінт Іствуд не лише продовжує зніматися у фільмах, а й режисує власні картини. Так, восени минулого року в кінопрокат вийшов нео-вестерн «Чоловічі сльози», де 92-річний артист виступив як продюсер, режисер та виконавець головної ролі.

 

Клінт Iствуд
Клінт Iствуд
Getty Images

  • Роберт Дюваль, 91 рік

Знаменитий американський актор Роберт Дюваль, як і його колега Іствуд, встиг попрацювати як актор, режисер і продюсер. Артист запам'ятався за ролями у «Вбити пересмішника», «Хрещений батько» та «Апокаліпсис сьогодні». Цього року вийшла ще одна робота 91-річного актора. Дюваль знявся у спортивній драмі «Прорватися до НБА».

 

Роберт Дюваль
Роберт Дюваль
Getty Images

  • Майкл Кейн, 89 років

Британець Майкл Кейн, який став всесвітньо відомим у 30-річному віці після ролі лейтенанта Гонвіла Бромгеда у фільмі «Зулуси», все ще є одним із найзатребуваніших акторів сучасності. Подейкують, що графік актора розписаний на кілька років уперед і йти на пенсію він не планує. Останні картини за участю дворазового володаря «Оскара» — «Бестселер» та «Середньовіччя».

 

Майкл Кейн
Майкл Кейн
Getty Images

  • Алан Аркін, 88 років

Ще один лауреат «Оскара» Алан Аркін, який усім запам'ятався за роль нестерпного дідуся з фільму «Маленька міс Щастя», теж поки що не планує кидати кінокар'єру. Нещодавно він з'явився у бойовику «Правосуддя Спенсера». Крім того, Аркін озвучував мультфільм «Посіпаки: Становлення лиходія».

 

Алан Аркін
Алан Аркін
Getty Images

  • Джуді Денч, 87 років

Читайте також: 10 знаменитостей, яких найчастіше гуглили у 2022 році

Дама Джуді Денч — одна з найвидатніших актрис Великобританії. Величезну популярність їй принесла роль М у фільмах про Джеймса Бонда, проте «Оскар» артистка отримала за виконання ролі Єлизавети I у картині «Закоханий Шекспір». Незважаючи на проблеми із зором, Джуді не планує найближчим часом йти на відпочинок, а вчить ролі їй допомагає єдина дочка Фінті Вільямс. Серед останніх кіноробіт Денч — драма «Белфаст» та екранізація п'єси «Алілуя».

Джуді Денч
Джуді Денч
Getty Images

  • Меггі Сміт, 87 років

Ще одна британська кінозірка, Дама Меггі Сміт, яка всього на 19 днів молодша за свою подругу Джуді Денч, теж продовжує зніматися в кіно. Сміт отримала дві статуетки «Оскар» за стрічки «Розквіт міс Джін Броді» та «Каліфорнійський готель». Проте, найбільшу славу їй принесла роль Мінерви Макґонеґел у фільмах про Гаррі Поттера.

Цього року на екрани вийшла картина «Аббатство Даунтон: Нова ера», в якій Меггі повторила роль Вайолет Кроулі, графині Грентем.

Меггі Сміт
Меггі Сміт
Getty Images

  •  Ентоні Гопкінс, 84 роки

Британський актор, режисер і композитор Ентоні Гопкінс минулого року став найстарішим лауреатом «Оскара». Американській кіноакадемії сподобалося, як Гопкінс виконав головну роль у фільмі «Батько». Зазначимо, що це не перший «Оскар» Ентоні. У 1992 році він став найкращим актором за виконання ролі Ганнібала Лектора у фільмі «Мовчання ягнят».

У 2022 році вийшло одразу дві нові картини за участю Гопкінса — «Час Армагеддону» та «Син».

Ентоні Гопкінс
Ентоні Гопкінс
Getty Images

  • Джейн Фонда, 84 роки

Читайте також: Беллу Хадід визнали найстильнішою жінкою на планеті

Американська кінозірка Джейн Фонда, яка через три тижні відзначить 85-річчя, є яскравим прикладом того, що з роками жінки стають лише красивішими. Акторка не раз зізналася, що у вісімдесят почувається молодшою,  ніж у тридцять. У 1990-2005 роках лауреатка двох «Оскарів» брала перерву у кінокар'єрі. Зараз зірка продовжує зніматися на телебаченні. Фонда з'явилася в сьомому та останньому сезоні серіалу «Грейс і Френкі». Минулого року вона отримала почесну нагороду на «Золотому глобусі-2021» — премію Сесіля Б. Де Мілля.

 

Джейн Фонда
Джейн Фонда
Getty Images

  • Морган Фрімен, 85 років

Американський актор і режисер Морган Фрімен, якого багато хто пам'ятає за фільмами «Втеча з Шоушенка», «Шофер міс Дейзі», «Сім» та «Крихітка на мільйон», поки не поспішає кидати кінокар'єру. Нещодавно власник «Оскара» зіграв у картинах «Райське шосе» та «Хвилина, коли ти прокидаєшся мертвим». Крім того, заплановано вихід ще трьох фільмів за участю Фрімана — «Хороша людина», «Муті» та «57 секунд».

 

Морган Фрімен
Морган Фрімен
Getty Images

Крістофер Ллойд, 84 роки

Зірка трилогія «Назад у майбутнє» та виконавець ролі дядька Фестера у «Сімейці Аддамс» теж поки що не збирається на пенсію. Минулого місяця вийшла нова картина Ллойда «Ніч у магазині жахів», де він зіграв одну з головних ролей.

Крістофер Ллойд
Крістофер Ллойд
Getty Images


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: