Анджеліна Джолі

Одна з найпопулярніших акторок Голлівуду Анджеліна Джолі приїхала в Україну в останній день квітня. Спочатку вона поспілкувалася на вокзалі із переселенцями зі східних областей України. Згодом зустрілася з пораненими дітьми з Луганської області у львівському «Охмадиті» та у реабілітаційному центрі «Гармонія» у Бориславі. 

Шон Пенн

Американський актор Шон Пенн опинився у Києві ще в перший день війни. Напередодні знаменитість приїхала до столиці, щоб продовжити зйомки документальної стрічки Vice про війну на сході України та поспілкуватися із Зеленським. Через кілька днів артисту та знімальній команді вдалося виїхати до Польщі. За словами Шона, через величезну чергу автомобілів на прикордонному пункті він і його колеги кинули машину на узбіччі і вирушили до Польщі пішки.

Читайте також: Євробачення-2023: як змінився прогноз букмекерів після Нацвідбору України

Наприкінці березня Пенн приїхав до Львова, щоб налагодити роботу своєї благодійної організації CORE. Команда організації отримала список необхідних речей для переселенців та пообіцяла у найкоротші терміни забезпечити українців гуманітарною допомогою. Крім того, актор підписав угоду з мером Кракова, згідно з яким CORE надасть матеріальну допомогу польському місту, де перебувають тисячі біженців з України.

Втретє Пенн приїхав до України у листопаді. Актор передав свій «Оскар» Зеленському як символ віри у перемогу нашої країни. Нагорода перебуватиме в Україні до закінчення війни. Крім того, Шон побував в Ірпені, Бучі, Дніпрі та Одесі. 

Джессіка Честейн

7 серпня відома американська акторка Джесіка Честейн поповнила список голлівудських знаменитостей, які відвідали Україну під час війни. Кінозірка поспілкувалася з дітьми з Херсонщини та Чернігівщини у дитячій лікарні «Охмадит», зустрілася з президентом Володимиром Зеленським та відвідала місто Ірпінь, яке постраждало від російських окупантів.

Бен Стіллер

Знаменитий американський актор у червні прилетів до Польщі, де поспілкувався з українськими сім'ями, чиє життя було зруйноване війною та насильством. Крім того, знаменитість побував із гуманітарною місією у Львові, зустрівся з Володимиром Зеленським у Києві, а також відвідав Ірпінь та Макарів.

Джилл Байден

Перша леді США разом із Оленою Зеленською у День матері, 8 травня, побувала в одній із шкіл в Ужгороді. Там вони зустрілися з переселенцями із постраждалих регіонів, зокрема із Чернігівщини.

Лієв Шрайбер

Голлівудський актор, який має українське коріння, у своєму Інстаграм розповідав, що разом із волонтерами варив борщ для українських біженців у польському місті Пшемисль (Перемишль). Крім того, актор побував у Львові, де йому неодноразово довелося спускатися до бомбосховища свого готелю під час повітряної тривоги.

До столиці Шрайбер уперше приїхав 15 серпня з метою відкрити окремий військовий шпиталь для поранених захисників та відвідати зруйновані міста Київської області. Зазначимо, що актор є амбасадором UNITED24.

Еллі Голдінг

Британська співачка Еллі Голдінг 23 липня взяла участь у Саміті перших леді та джентельменів, де разом із Дмитром Шуровим виконала пісню «Ой у лузі червона калина». Крім того, Еллі відвідала виставку згорілої російської техніки, PinchukArtCentre та Михайлівський собор.

Даріус Мажинтаса

Відомий піаніст та Віце-міністр культури Литви Даріус Мажинтас у грудні дав концерт в Ізюмі. Музикант виконав твори українського композитора Валентина Сільвестрова.

Це не перший виступ Даріуса в Україні під час війни. У квітні він зіграв біля зруйнованого будинку культури в Ірпені.

Ніно Катамадзе

У червні грузинська виконавиця, яка раніше була суддею «Х-фактора», взяла участь у концерті на станції столичного метро.

Річард Бренсон

У липні британський мільярдер та засновник Virgin Galactic відвідав Гостомель. Бренсон хоче допомогти Україні у відновленні аеродрому ДП «Антонов».

Євген Гудзь

Лідер американського гурту Gogol Bordello Євген Гудзь, який разом з батьками виїхав з Києва у 1989 році, повернувся на батьківщину під час війни. У серпні він разом із своїм колективом виступив для військовослужбовців.

Патрісія Веласкес та Солейл Мун Фрай

У вересні з організацією CORE на Львівщині побували венесуельська акторка та модель Патрісія Веласкес (Міла Наїс/Анк-су-Намун у фільмі «Мумія повертається») та американська акторка Солейл Мун Фрай (Роксі у серіалі «Сабріна — юна відьма»). Знаменитості відвідали гуртожиток у Стебнику, де невдовзі житимуть переселенці.

Бобі Вайн

Читайте також: Ріанна вперше показала, як виглядає її син від репера Asap Rocky

Угандійський співак, актор і політик Бобі Вайн, якого іноді в Мережі називають «африканським Зеленським», приїхав до Києва у вересні. У столиці Вайн встиг познайомитися з експрезидентом України Віктором Ющенком і зробити з ним спільне фото. Він також зустрівся з мером Львова Андрієм Садовим і побував у Бучі, Гостомелі, Бородянці та Дмитрівці.

Алісія Агнесон

Шведська акторка Алісія Агнесон, відома своєю роллю княгині Катерини у серіалі «Вікінги», у грудні відвідала село Лупареве на Миколаївщині. Разом із волонтерською організацією «OperationAid» вона доставила гуманітарну допомогу до колишнього прифронтового населеного пункту.

Беар Гріллс

Відомий британський мандрівник та автор програми «Вижити за будь-яку ціну» наприкінці листопада приїхав до України, щоб зустрітися з президентом Володимиром Зеленським та зняти програму про війну.

Скотт Келлі

У листопаді американський астронавт та амбасадор UNITED24 Скотт Келлі відвідав Ірпінь та дитячу лікарню «Охматдит» у Києві.

Жан-Клод Ван Дамм

Знаменитий американський актор бельгійського походження Жан-Клод Ван Дамм під час війни в Україні вирішив відпочити в одному із санаторних комплексів Закарпатської області – Деренівській Купелі.

Кері Фукунага

Після вторгнення РФ в Україну режисер фільму «Не час помирати» про Джеймса Бонда Кері Фукунага приїхав до Львова, щоб допомагати переселенцям. Пізніше він разом із проектом World Central Kitchen доставляв їжу та гуманітарну допомогу у Бучу, Бородянку, Ірпінь та Гостомель. Також Кері займався волонтерством у Дніпрі, Харкові, Запоріжжі та побував на кордоні Луганської та Донецької областей.

Група U2

Британські музиканти Боно та Едж із гурту U2 у травні дали концерт у київському метро. Після виступу артисти відвідали Ірпінь та Бучу.

Бо Віллімон

У квітні творець «Карткового будиночка» Бо Віллімон приїжджав до України, щоб зняти документалку про руйнування у Бучі та Бородянці.

Бернар-Анрі Леві

Відомий французький журналіст та письменник Бернар-Анрі Леві також приїжджав до України, щоб зняти документальний фільм про війну. Він побував у Києві, де зустрівся із Віталієм Кличком.

Даг Лайман

Режисер картини «Містер та місіс Сміт» Даг Лайман також відвідав Україну, щоб зняти документальний фільм про військові злочини російської армії.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: