Цим селебрітіс довелося покинути свої будинки та батьківщину через громадянські війни та інші військові конфлікти. У чужих країнах у статусі біженців вони почали будувати кар'єру і досягли неймовірних успіхів. І тепер їхні історії знає весь світ.

Фредді Мерк'юрі

Читайте також: Голлівудські акторки, яким пощастило зіграти Єлизавету II

Знаменитий рок-музикант народився в Занзібарі, який зараз є частиною Об'єднаної Республіки Танзанія. Коли Фарруху Булсаре (справжнє ім'я артиста) було 17 років, Занзібар оголосив про незалежність від Великобританії. Але вже через місяць у країні почалася революція, яка супроводжувалася різаниною арабів та індіанців.У зв'язку з політичними заворушеннями в країні сім'я Меркьюрі втекла до Великобританії, взявши з собою лише дві валізи з одягом.

Фредді Мерк'юрі
Фредді Мерк'юрі
Getty Images

Іман

Знаменита супермодель та дружина музиканта Девіда Боуї народилася у місті Могадішо, Сомалі. У 4-річному віці майбутню зірку подіумів відправили до однієї з єгипетських шкіл-інтернатів. Коли у Сомалі почалися політичні заворушення, батьками забрали Іман з навчального закладу і разом з її братами та сестрами переїхали до Кенії. У 70-х роках Іман вирушила до Нью-Йорка, де розпочала модельну кар'єру.

Іман
Іман
Getty Images

Халіма Аден

Відома модель народилася у таборі біженців у Кенії у родині з Сомалі. Коли Аден виповнилося 6 років, її батьки ухвалили рішення про переїзд до США до штату Міннесота. Халіма стала знаменитістю після того, як на конкурсі краси «Міс Міннесота США» у 2016 році з'явилася у буркіні та хіджабі.

Халіма Аден
Халіма Аден
Getty Images

Амаль Клуні

Дружина актора Джорджа Клуні, відома юристка Амаль Клуні (у дівоцтві Аламуддін) народилася у столиці Лівану — Бейруті. Сім'я залишила батьківщину, коли їй було два роки, під час громадянської війни, і оселилася в Англії.

Читайте також: Після смерті Єлизавети II члени королівської родини отримають нові титули

Цікаво, що правозахисниця неодноразово виступала юридичним радником з військових конфліктів та територіальних суперечок. У квітні Клуні підтримала Україну на засіданні Ради безпеки ООН.

Амаль Клуні
Амаль Клуні
Getty Images

Демна Гвасалія

Засновник бренду Vetements і креативний директор модного будинку Balenciaga народився в Сухумі, Грузія. У 12 років майбутній зірці моди довелося виїхати з рідного міста через російсько-грузинську війну 1992-1993 років в Абхазії. Спочатку він разом із сім'єю жив у Тбілісі, а на початку 2000-х переїхав до німецького міста Дюссельдорф. Пізніше відлетів до Антверпена, Бельгія. На даний момент живе у Швейцарії.

Зазначимо, що Демна у липні став амбасадором інтернет-платформи UNITED24.

Демна Гвасалія
Демна Гвасалія
Getty Images


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: