У ЗМІ потрапили документи, в яких описано детальний план майбутнього похорону Єлизавети II. Вони розписані дії членів королівської сім'ї та уряду на 10 днів із моменту смерті монаршої особи.

Як повідомляється в ЗМІ, першими про смерть королеви дізнаються прем'єр-міністр Великобританії, секретар кабінету міністрів та низка високопосадовців та офіційних осіб. Після чого прапори Уайтхолла приспустять і це означатиме, що настав так званий День Д (D Day), а кожен наступний отримає назви Д +1, Д +2 і так далі.

Читайте також: Офіційно! Померла королева Британії Єлизавета II

Пізніше родичі королеви опублікують пост про смерть Єлизавети II, яка вже з'явилася в Мережі:

А за монархами виступить прем'єр-міністр, після чого Міністерство оборони дасть збройовий салют і по всій країні оголосять хвилину мовчання.

День перший

Уранці принц Чарльз стане королем Великобританії. До нього на аудієнцію приїдуть міністри.

День другий

На день «Д+2» труну з тілом королеви доставлять до Букінгемського палацу.

День третій

Наступного дня король Чарльз відвідає Вестмінстерський палац, а після полудня вирушить у турне Сполученим Королівством, яке розпочнеться зі служби в соборі Святого Джайлса в Единбурзі.

Читайте також: Єлизавета II під наглядом медиків : всі члени сім'ї їдуть прощатися

День четвертий

Король прибуде до Північної Ірландії, де також прийме співчуття у замку Хіллсборо та відвідає службу у соборі Святої Анни у Белфасті.

День п'ятий

Труну з тілом Єлизавети II провезуть церемоніальним маршрутом через Лондон. Процесія розпочнеться у Букінгемському палаці. У залі Вестмінстерського палацу труна буде три дні. Зазначається, що його буде відкрито для публіки 23 години на добу.

Цього ж дня Король Чарльз вирушить у поїздку Шотландією, Ірландією та Уельсом, де також особисто прийме співчуття.

День шостий

Цього дня відбудеться репетиція державної похоронної процесії.

7-9 день

З 7 по 9 день у Лондоні займуться питаннями приїзду глав інших держав.

Десятий день

На десятий день відбудеться похорон Єлизавети II. Церемонія пройде у Вестмінстерському абатстві, після чого опівдні по всій країні оголосять двохвилинну мовчанку, а тіло королеви упокоїться в меморіальній каплиці короля Георга VI.


Вам буде цікаво почитати на Ivona: