До знайомства з принцом Гаррі Меган Маркл знали як виконавицю ролі Рейчел Зейн в успішному серіалі «Форс-мажори». Але не акторська кар'єра зробила її всесвітньо відомою, а весілля з онуком британської королеви, судові розбірки з родичами та інші конфлікти у статусі герцогині Сассекської. З нагоди 41-го дня народження Маркл згадуємо найгучніші скандали за участю іменинниці.

Порушення весільних традицій

Читайте також: Відома українська спортсменка стала жертвою пограбування в Іспанії

Підбірку варто розпочати з самої весільної церемонії, яка відбулася 19 травня 2018 року. Порушення такої кількості традицій в один день не дозволяв собі не один член королівської родини. Спочатку Маркл замість весільної сукні британського бренду вирішила обрати французький. Згодом з'ясувалося, що батько ексакторки не зможе її супроводжувати до вівтаря за станом здоров'я, тому вона самостійно увійшла до церкви, але ближче до вівтаря Маркл таки пройшлася під руку з майбутнім свекром принцом Чарльзом. Крім того, кохана принца Гаррі змінила традиційну клятву чоловікові «любити його, дбати, слухатися» (to love, cherish and obey), пропустивши слово «obey». Також варто згадати про те, що вінчав пару перший афроамериканець на посаді глави англіканської церкви в Америці, єпископ Майкл Каррі. Подейкують, що Єлизавета II залишилася незадоволена занадто емоційною подачею проповіді.

Свадьба Меган Маркл и принца Гарри
Свадьба Меган Маркл и принца Гарри
Getty Images

Зречення від королівських обов'язків

Ще до весілля багато шанувальників королівської родини боялися, що принц Гаррі повторить долю свого родича, короля Едуарда VIII, який зрікся престолу і залишив Великобританію заради одруження на двічі розлученій американці Уолліс Сімпсон. Коли ж Гаррі і Меган зв'язали себе шлюбом, оселилися в Лондоні і стали батьками, британські піддані відчули полегшення, але тривало це почуття не довго. Вже менше, ніж через 2 роки після весілля, 8 січня 2020 року, онук королеви Єлизавети II та його дружина оголосили про намір піти з монаршої родини. Подружжя склало з себе королівські повноваження і заявило, що працюватиме заради фінансової незалежності. Крім того, герцоги Сассекські повідомили, що житимуть у Північній Америці. Цікаво, що ніхто з членів королівської родини не знали про намір пари, поки Гаррі та Меган не випустили офіційну заяву на своєму сайті та в соцмережах.

Конфлікти з батьком, сестрою та братом

У Меган Маркл непрості стосунки з батьком Томасом Марклом, зведеною сестрою Самантою та зведеним братом Томасом-молодшим. Іноді їхні конфлікти навіть доходили до судових розглядів. А все через те, що після того, як Меган стала герцогинею, її родичі все частіше почали з'являтися на телебаченні та давати різні інтерв'ю ЗМІ, ображаючи її та звинувачуючи у брехні.

Читайте також: Названо 10 зірок, чиї приватні літаки найбільше забруднюють повітря

Відомо, що батько Маркл злив таблоїдах лист доньки, яка вона написала йому за кілька днів до весілля. У жовтні 2019 року Меган подала до суду The Mail on Sunday і MailOnline за порушення конфіденцій прав та Закону про захист даних через публікацію цього листа. Розбірки завершилися на початку 2021 року перемогою Меган.

Крім того, батько герцогині Сассекської у липні 2021-го публічно поскаржився на те, що Меган не дозволяє йому спілкуватися з онуками Арчі та Лілібет. Заради зустрічі зі спадкоємцями Томас готовий подати до суду на рідну дочку.

Також Меган виграла суд зі своєю зведеною сестрою у 2022 році. Конфлікт почався через те, що Саманта публічно заявила, що Маркл брехала на інтерв'ю Опрі Вінфрі. Також родичка дружини принца Гаррі стверджувала, що створений Меган образ бідної дівчини не відповідає дійсності. 

Відомо, що Саманта випустила мемуари «Щоденники сестри принцеси-вискочки», в якій вона відверто розповіла про сімейні сварки і поведінку Меган.

А зведений брат Маркл напередодні її весілля назвав сестру марнославною і заявив, що вона зіпсує життя онуку Єлизавети II. Пізніше чоловік публічно вибачився перед родичкою та її чоловіком.

Інтерв'ю Опрі Вінфрі

У березні 2021 року герцоги Сассекські дали скандальне інтерв'ю одній із найзнаменитіших ведучих у світі — Опрі Вінфрі. Маркл звинуватила деяких членів королівської сім'ї у расизмі. Нібито родичі принца Гаррі цікавилися, якого кольору буде шкіра у її з Гаррі сина Арчі. Також герцогиня заявила, що її первістка позбавили охорони та титулу принца ще до народження, і що під час проживання у палаці вона не раз думала про суїцид через напади преси.

Монарша родина була шокована такими «одкровеннями» Гаррі та Меган. Але щоб уникнути подальших скандалів, в офіційній заяві Букінгемського палацу написала: «Уся сім'я засмучена, дізнавшись, наскільки складними були останні кілька років для Гаррі та Меган. Порушені питання, особливо расові, викликають занепокоєння. Хоча деякі спогади можуть відрізнятися, до них ставляться дуже серйозно і сім'я обговорить їх у приватному порядку. Гаррі, Меган та Арчі завжди будуть членами сім'ї, яких усі люблять».

Цікаво, що через півроку відео з інтерв'ю Сассекських зникло з YouTube-каналу Вінфрі.

Скандальное интервью Меган Маркл и принца Гарри Опре Уинфри
Скандальное интервью Меган Маркл и принца Гарри Опре Уинфри
Getty Images

Невиконання контрактів Netfliх та Spotify

Читайте також: ТОП-3 знаки зодіаку, на яких у серпні чекають фінансові труднощі

Після переїзду в Америку принц Гаррі і Меган Маркл підписали багатомільйонний контракт зі стрімінговими сервісами Netfliх і Spotify. Однак через півтора роки роботодавці герцогів Сассекських висловили своє невдоволення співпрацею з парою. У рамках партнерства з Spotify Меган та Гаррі повинні були регулярно випускати оригінальні подкасти, проте за весь час вийшов лише один 35-хвилинний випуск Archewell Audio. А для Netfliх Сассекські за півтора року зовсім не зняли жодного документального чи анімаційного фільму. Щоб змусити колишніх членів королівської родини швидше працювати, Netfliх та Spotify розмістили в Мережі оголошення про пошук співробітників для допомоги принцу та його дружині у створенні обіцяного матеріалу.

Цікаво, що на початку травня цього року з'явилась новина, що Netfliх вирішив відмовитися від трансляції дитячого мультсеріалу Меган Маркл «Перлина» через фінансові труднощі.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: