Українська мова зараз популярна не лише на території нашої країни, а й за її межами. Багато світових артистів на знак солідарності з українцями під час війни з РФ на своїх концертах переспівують популярні хіти українських артистів чи народні пісні. Декілька зарубіжних груп навіть випустили україномовні версії власних композицій. Розповідаємо, хто із іноземних зірок сцени заспівав українською мовою.

Еллі Голдінг

Читайте також: Борис Джонсон зіграв ще одне весілля з дружиною Керрі у маєтку мільярдера

Британська співачка Еллі Голдінг разом з Pianoboy виступила на Другому саміті перших леді та джентельменів у Києві. Попзірка за короткий час вивчила уривок із пісні «Ой у лузі червона калина».

Coldplay

Знаменитий британський рок-гурт Coldplay на концерті у Варшаві виконав трек «Океану Ельзи» — «Обійми» разом із вуличним музикантом із Чернігова Романом Панченком.

Сальвадор Собрал

Переможець Євробачення-2017, яке відбулося у Києві, також переспівав хіт «Обійми» гурту «Океан Ельзи».

Сергій Міхалок та «Ляпис Трубецкой»

Білоруський гурт «Ляпис Трубецкой» та колишній лідер колективу Сергій Михалок, який вже понад 7 років живе в Україні, випустили україномовну версію легендарного хіта «Воины света». Цікаво, що перекладом пісні займався відомий український поет та волонтер Сергій Жадан.

Надір Рустамлі

Представник Азербайджану на Євробаченні-2022 під час виступу на Polish Eurovision Party заспівав уривок своєї конкурсної пісні Fade to black українською мовою.

That's What She Said

Кенійський музичний колектив під час виступу в Найробі також виконав популярну повстанську пісню «Ой у лузі червона калина». Крім того, група переклала гімн січових стрільців мовою суахілі.

BrainStorm

Латвійський колектив BrainStorm вирішив випустити україномовну версію свого найпопулярнішого треку Mana Dziesma. Композицію «Моя пісня» написав Сергій (Седрік) Локшин, який є автором хіта «Плакала» гурту KAZKA.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: