Після вторгнення РФ на територію України 24 лютого багато кінозірок вирушили до військкоматів, щоб захищати батьківщину у складі ЗСУ. Герої нашої добірки раніше були відомі як актори, режисери та сценаристи. Тепер їх знають ще й як штурмовиків, начальників роти, стрільців і спецназівців.

Читайте також: Спростувала чутки про роман з Піттом: Ратаковські застукали за пристрасними поцілунками з діджеєм

Актор Володимир Ращук розпочинав свою службу в Києві, а пізніше вирушив на схід України. У боях під Сєвєродонецьком артиста серйозно поранили, через що йому довелося залишити фронт і повернутися до столиці на лікування. Відомо, що Ращук став командиром однієї з рот Національної Гвардії України.

Режисер і актор кримськотатарського походження  Ахтем Сеїтаблаєв спочатку був у теріторіальній обороні, а пізніше отримав посаду начальника служби зв'язків зі ЗМІ однієї з окремих бригад ЗСУ.

Режисерка-документалістка Аліса Коваленко приєдналася до добровольчої армії і зараз є штурмовиком-стрільцем.

Читайте також: Віра Брежнєва під новим сценічним ім'ям випустила україномовну пісню

Режисер і сценарист Олег Сенцов у вересні в одному з інтерв'ю розсекретив, що служить у ЗСУ поблизу Бахмута. Кінодіяч, який 5 років провів у російській в'язниці, приєднався до загону спецпризначення.

Актор фільму «Снайпер. Білий ворон» Павло Алдошин у перші дні повномасштабної війни пішов служити до ЗСУ. В одному інтерв'ю він зізнався, що його перший бій був у Мощуні Бучанського району.

У бойових виїздах на фронт бере участь і актор серіалу «Папаньки» Андрій Федінчик.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: