Читайте також: 5 помилок зняття макіяжу, які псують вашу шкіру

Наше волосся і шкіра голови потребують постійного і ретельного догляду. Підшкірний жир, залишки стайлінгу, пил та інші забруднюючі речовини з навколишнього середовища мають властивість накопичуватися біля основи волосся, погіршуючи їх стан. Для того, щоб волосся не втрачало життєву силу і природну красу, його слід правильно мити.

Правило №1: ретельно розчешіть волосся

Перш ніж починати процедуру миття, ретельно розчешіть волосся, особливо якщо воно густе і довге. Розчісування покращує кровообіг у волосистій частині голови, а також допомагає видалити залишки засобів для стайлінгу, частину бруду та лупи. Крім того, волосся менш сплутується, тому — не так травмується.

Правило №2: правильно використовуйте шампунь

Необхідність наносити шампунь на волосся двічі — це не маркетинговий хід. Справа в тому, що вперше за допомогою засобу змивається бруд, що накопичився, засоби для укладання, які були на волоссі, різні запахи. А вже вдруге шампунь використовується безпосередньо для вирішення гігієнічної та естетичної проблеми (видавіть шампунь на долоню, нанесіть на волосся та шкіру голови, злегка спіньте за допомогою води). Потім ретельно промийте волосся.

Не варто економити шампунь або ж заливати їм усю голову. Порції засобу має бути достатньо, щоб промити волосся.

Правильно використовуйте шампунь
Правильно використовуйте шампунь
freepik.com

Правило №3: обирайте правильну температуру води

Температура води, якою ви миєте голову, має велике значення. Багато хто вважає, що гаряча вода — найбільш придатний варіант. Але ця думка помилкова, оскільки гаряча вода збільшує активність сальних залоз, тим самим роблячи волосся жирнішим. Більше того, при розпарюванні шкіри голови цибулини слабшають, що може призвести до втрати волосся. Голову слід мити теплою чи трохи прохолодною водою. І чим жирніше волосся, тим прохолоднішою має бути вода.

Правило №4: не тріть вимите волосся

Експерти твердять про те, що не можна терти вимите волосся, оскільки це призводить до їх пошкодження. Достатньо злегка промокнути їх махровим рушником. За бажанням можна обернути голову рушником на 5-10 хвилин. Це позбавить ваше волосся від надлишків вологи.

Не тріть вимите волосся
Не тріть вимите волосся
freepik.com

Правило №5: використовуйте не лише кондиціонер для волосся

Згодні, що обов'язково потрібно використовувати кондиціонер в якості завершального етапу миття голови. Але правда в тому, що з максимально пошкодженим волоссям він сам не впорається. Важливо підібрати правильні засоби для догляду за волоссям. Для цього радимо проконсультуватися з фахівцем, докладно вивчивши структуру та тип свого волосся.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: