Червоне м'ясо

Читайте також: Зайва вода: 6 продуктів, які знімають набряки

Цей багатий білком продукт краще залишити на обід. Усе тому, що в його складі присутня амінокислота тирозин, яка підвищує рівень адреналіну в крові, збуджує нервову систему і змушує організм не спати.

Здобна випічка

Мучні продукти, як правило, містять у собі багато цукру. У результаті після перекусу булочкою рівень цукру в крові різко підніметься, а незабаром моментально впаде, залишивши після себе звіряче почуття голоду і, як наслідок, зайві кілограми.

Випічка, Фото: Zaryana Kozyryatskaya
Випічка, Фото: Zaryana Kozyryatskaya
Pinterest

Горіхи

Калорійна та жирна їжа. У 100 грамах горіхів міститься більше 500 калорій (тим більше мало хто зможе зупинитися на такій маленькій жменьці). Також варто зауважити, що через високу жирність горіхи важко перетравлюються, отже, організму доведеться направити всі сили вночі саме на травний процес — бадьорого ранку не буде.

Соління та консервації

Такі продукти в будь-який час доби варто вживати в помірних кількостях, а тим більше ввечері. Соління — важка для шлунку їжа, яка до того ж затримує рідину в організмі, тому ви ризикуєте не тільки не виспатися, але і прокинутися з набряклим обличчям.

Консервація
Консервація
Pinterest

Солодкі фрукти та ягоди

Диня, кавун, абрикоси, персики і не тільки. Їх не слід їсти в другій половині дня: в їх складі велика кількість швидких вуглеводів і цукру. Звичайно, якщо ви все-таки не представляєте свій вечір без солодкого, то можна з'їсти парочку фруктів (все ж це корисніше, ніж цукерки), але краще не захоплюватися.

 

Читай також: Як зрозуміти, що твоє тіло не переносить їжу, що ти їсиш

 


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: