Сухофрукти

Печінці для нормальної роботи необхідна глюкоза, вітаміни та мінерали. Отримати все це можна з сухофруктів — це повністю натуральний продукт, що не містить доданого цукру, багатий вітамінами і клітковиною. Найкориснішими для печінки будуть курага, чорнослив та інжир. Головне — пам'ятати, що сухофрукти — висококалорійний продукт. Їсти їх варто в обмеженій кількості і стежити, щоб вони вписувалися в добову норму калорій.

Яскраві овочі

Яскравого кольору овочам надають природні антиоксиданти каратиноїди. Чим яскравіший овоч, тим вище вміст корисних речовин. Антиоксиданти захищають клітини печінки від пошкоджень вільними радикалами і перешкоджають розвитку запальних процесів. Бонусом буде уповільнення старіння. Додайте в раціон якнайбільше червоних і помаранчевих овочів — моркви, гарбуза та болгарського перцю.

Морква
Морква
depositphotos.com

Вівсянка

Вівсяна крупа у великій кількості містить клітковину і бета-глюкани. Останні захищають клітини печінки від пошкоджень, знижуючи ймовірність розвитку хронічних захворювань. Вівсянка так само корисна для здоров'я ШКТ, роботи мозку і допоможе контролювати вагу. Вона багата повільними вуглеводами, які надовго втамовують почуття голоду і знижують ризик переїдання.

Авокадо

Авокадо теж може бути дуже корисним для печінки. Він багатий антиоксидантними сполуками, вітамінами та корисними жирами. Вони сприяють зміцненню та відновленню клітин печінки, стимулюють її роботу завдяки вмісту антиоксиданту глутатіону.

Авокадо
Авокадо
depositphotos.com

Цвітна капуста

Цвітна капуста — джерело вітамінів і мінералів, незамінних не тільки для здоров'я печінки, але і для всього організму. Регулярне вживання цвітної капусти стимулює роботу печінки — вона активніше синтезує жовч і виводить шлаки з організму. Крім того, цвітна капуста — дієтичний продукт, її можна спокійно вводити в раціон навіть тим, хто стежить за фігурою.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: