Персистаційна COVID-інфекція (на відміну від тривалого COVID або повторних спалахів захворювання) виникає у невеликої кількості пацієнтів з вже ослабленою імунною системою.

Читайте також: На смену COVID-19: что такое обезьянья оспа и как она проявляется

За словами Люка Снелла, фахівця з інфекційних захворювань у фонді NHS Foundation Trust Гая та Сент-Томаса, ці пацієнти можуть давати позитивний результат протягом декількох місяців або навіть років, при цьому інфекція «вирує весь час".

Інфекції можуть становити серйозну загрозу, оскільки приблизно у половини пацієнтів також спостерігаються стійкі симптоми, такі як запалення легень, сказав Снелл агентству AFP, додавши, що про це захворювання ще багато залишається невідомим.

Читайте також: "Цербер" та компанія: що відомо про нові штами коронавіруса

У новому дослідженні, опублікованому в журналі Clinical Infectious Diseases, група дослідників з фонду NHS Foundation Trust Гая та Сент-Томаса та Королівського коледжу Лондона описує, як 59-річний чоловік нарешті вилікувався понад 13 місяців.

Чоловік, у якого ослаблена імунна система через пересадку нирки, заразився COVID-19 у грудні 2020 року і його тести залишалися позитивними до січня цього року.

Читайте також: Какие карантинные ограничения COVID-19 сняты в военное время

Щоб з'ясувати, чи заражався він COVID-19 багато разів чи це була поодинока постійна інфекція, дослідники використовували експрес-генетичний аналіз з технологією секвенування нанопор.

Тест, який може дати результати лише за 24 години, показав, що у чоловіка був ранній варіант B.1, який домінував наприкінці 2020 року, але відтоді був витіснений новими штамами. Оскільки він мав цей рання стадія зараження, дослідники дали йому комбінацію антитіл.

Читайте також: Селена Гомес захворіла на COVID-19: подробиці

Як і більшість методів лікування антитілами, це лікування більше не використовується широко, тому що воно неефективне проти нових варіантів, таких як Омікрон. Але він успішно вилікував цю людину, тому що вона боролася з варіантом більш ранньої фази пандемії.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: