Після трагічної загибелі Діани та Доді Аль-Файєда у відомому нещасному випадку в Парижі її стосунки з кінопродюсером, сином власника Harrod's, перейшли у стадію легенд. Однак ті, хто добре знав принцесу, знали, що важливою людиною в її житті був інший: пакистанський кардіохірург Хаснат Хан, її стосунки з яким також описані у новому циклі «Корони».

Хоча вони були разом два роки, а саме останні роки її життя, принцеса Діана та Хаснат Хан зуміли зберегти свої стосунки в таємниці. Більшість часу вони проводили в особистих апартаментах принцеси в Кенсінгтонському палаці, де вони могли уникнути папараці та їхніх камер. Коли вони разом виходили на вулицю, це було тільки в районі Хаснату в Челсі, а Діана носила коричневу перуку та сонцезахисні окуляри.

Принцеса Діана та Хаснат Хан; фото: gr.hellomagazine.com
Принцеса Діана та Хаснат Хан; фото: gr.hellomagazine.com

Читайте також: Річниця загибелі принцеси Діани: маловідомі факти з біографії «Королеви сердець»

Хаснат Хан завжди був стриманою, скромною людиною. Коли він зустрів Діану, він працював хірургом у Національній службі охорони здоров'я Англії. Він працював по 90 годин на тиждень і, як і більшість хірургів на цьому етапі своєї кар'єри, коли він повертався додому, йому хотілося спати.

Принцеса мала інші плани. Друзі Діани, такі як Роза Монктон і Джемайма Голдсміт, розповідали історії про те, як Діана вторгалася в маленьку квартирку хірурга, забираючись, гладячи його одяг чи мій посуд. 35-річний Хан дуже відрізнявся від людей, яких принцеса зустрічала раніше. Він не любив коней та полювання. Він любив джаз і ходив до маленьких барів по сусідству.

Читайте також: Стало известно о тайном любовнике принцессы Дианы: подробности

Коли вони іноді сварилися, Діана відправляла свого дворецького Пола Баррелла виступити посередником у Anglesea Arms, пабі, який вона часто відвідувала у Челсі.

Їхня перша зустріч була випадковою, і для найвідомішої жінки світу перша реакція Хана була досить незвичайною. Вони познайомилися 1 вересня 1995 року, коли хірург робив операцію чоловікові подруги принцеси Уни Тоффоло.

Діана була з нею у приймальні в Королівській лікарні Бромптона, коли 35-річний Хан повідомив, що її друг Тоффоло представив його принцесі Діані, а Хаснат просто похитав головою і пішов, щоб продовжити операцію, без будь-якої іншої реакції.

«Навряд чи за все своє доросле життя Діана, принцеса Уельська, справила на когось менше враження!», - сказав Тоффоло Mirror. Діана почекала, поки не переконається, що лікар пішов, а потім повернулася до подруги і сказала: «Хіба він не чудовий? І його звуть Хаснат Хан», - продовжив він. «Це написано з його черевиках!»

Читайте також: 40-летний кусок торта со свадьбы принцессы Дианы продадут на аукционе

Протягом наступних кількох тижнів Діана щодня відвідувала чоловіка своєї подруги в лікарні, але її інтерес був зосереджений на хірургі. Якось вдень вона зустріла його, коли він збирався залишити лікарню: «Куди ти йдеш?» — спитала вона його грайливо. Хан сказав їй, що йде в дім дядька, і спитав, чи не хоче вона піти з ним. На його подив, вона відповіла ствердно... Це було початком відносин, які тривали майже два роки.

Багато друзів принцеси вважають, що це були найважливіші стосунки з моменту її заміжжя з принцом Чарльзом. Для 35-річної Діани, ще не розлученої з чоловіком, Хаснат Хан, крім таємної, «незаконної» любові, був людиною, яка була особливо привабливою нормальністю, далекою від того життя, яким вона жила доти.

Читайте також: Королева сердец: ТОП-10 характерных деталей стиля принцессы Дианы

Він був людиною, з якою Діана сподівалася знайти особисте щастя, якого їй так довго не вистачало. Він повністю відрізнявся від усіх, кого зустрічав до цього, самовідданий, стриманий, позбавлений егоїзму. Хан працював дуже багато годин і часто приділяв принцесі мало часу. — Але чому це тобі подобається? — спитали її друзі. "О, я люблю його, - сказала вона, - він так відданий своїй роботі".

Вона продовжувала відвідувати його у лікарні, доки на це не звернули увагу газети. Діані вдалося спростувати зв'язок і переконати журналістів або, принаймні, більшість із них, що її візити мали благодійний характер.

Читайте також: Диана была против: Как принц Чарльз мечтал назвать старшего сына

Більшість часу вони проводили одні в Кенсингтонському палаці. Однак Діана могла стати особливо наполегливою, вимагаючи його уваги. Вона продовжувала дзвонити до Хани на роботу незалежно від того, чи був він на операції. Вони навіть зайшли так далеко, що обговорювали шлюб. Цього хотіла принцеса, але не її напарник, який мав багато сумнівів.

Публічність лякала його, і якщо Діана забула, що вона мати майбутнього короля країни, Хан пам'ятав про це. Можливість того, що їхній зв'язок стане офіційним, була поза реальністю. Якось Хан сказав Діані, що єдине місце, де вони могли б жити далеко від уваги засобів масової інформації, це Пакистан.

Читайте також: На знак пам'яті: Кейт Міддлтон ідеально повторила образ принцеси Діани

Діана відвідала країну та зустрілася з родиною Хана. Традиційний мусульманин, для нього було дуже важливо, щоб його сім'я схвалювала його заручини, і це сталося.

Але коливання Хана, мабуть, посилювалися. Візит Діани до Пакистану облетів увесь світ, і всі запитували про його причини. Гончаки з Фліт-стріт ховалися, і Хан зрозумів, що він не в настрої втручатися в безлад, який був у житті Діани. Нормальність, яку він їй пропонував, була довгоочікуваним відпочинком від неспокійного повсякденного життя, але не більше.

Читайте також: Королевской семье выплатят компенсацию за скандальное интервью принцессы Дианы

Принцесу приваблювала ідея життя простого смертного, а чи не реальність її. Роздратована відмовою Хана зробити наступний крок, принцеса оголосила йому в липні 1997 року, що їхні стосунки закінчилися. У той же час розпочався широко розрекламований роман із Доді Аль Файєдом. Найближчі друзі принцеси вважають, що Діана вирішила відкрито фліртувати з Аль Файєдом, щоб викликати у Хана ревнощі.

У ніч її смерті він намагався зв'язатися з нею, але принцеса змінила номер телефону, як робила кожні півроку. Він попрощався з нею назавжди через тиждень, спустошений за темними окулярами у Вестмінстерському абатстві.

Хаснат Хан, як і раніше, живе у Великій Британії і працює кардіохірургом, а також відкрив клініку кардіохірургії в Пакистані для нужденних пацієнтів. Він мав два шлюби. Він, мабуть, єдина людина, яка жила поруч із принцесою, яка не написала книжку і не розповіла пресі про свої стосунки.

Хоча він дав кілька інтерв'ю, в жодному з них він не говорив про особисті моменти, які він прожив із принцесою, а лише про її громадську роботу. Остаточно він розповів про їхні стосунки лише тоді, коли його викликала британська влада для надання свідчень на слідстві за фактом її смерті. Однак заяви, які він дав, просочилися та були опубліковані журналом Vanity Fair, з якого було взято інформацію для історії, яку ви читаєте.

«Всі мене продають», - сказала Діана подрузі влітку до своєї смерті. "Хаснат - єдина людина, яка ніколи мене не продасть ..."


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: