Маріупольська волонтерка і парамедикиня Юлія «Тайра» Паєвська в інтерв'ю британському виданню The Telegraph розсекретила, що мала телефонну розмову з онуком королеви Єлизавети II, принцом Гаррі.

Читайте також: Джессіка Честейн відвідала Україну: якими ролями прославилася голлівудська акторка

За словами Юлії, герцог Сассекський дзвонив їй після звільнення з російського полону. Спілкування з Гаррі надихнуло Тайру на продовження боротьби. Паєвська зазначила, що знайома з членом монаршої сім'ї завдяки своїй участі в Іграх Нескорених (Invictus Games), творцем яких є принц.

«Він просто надихнув мене на продовження боротьби. Він сказав, що підтримує Україну і всіх нас, і що сім'я Invictus Games завжди дбає про своїх членів», — розповіла Тайра.

Цікаво, що перед початком війни Юлія планувала виступити на Іграх у змаганнях з плавання, стрільби з лука та пауерліфтингу. Але коли волонтерка потрапила в полон, замість неї поїхала до Нідерландів її 19-річна донька Анна-Софія Пузанова, яка здобула бронзову медаль у стрільбі з лука. Дівчина скористалася можливістю обговорити з принцем Гаррі затримання її матері.

«Я дуже вдячна принцу Гаррі, тому що саме після Ігор Нескорених росіяни перестали мене допитувати і катувати. Я думаю, що поширення інформації у світі вплинуло на їхнє рішення обміняти мене», — сказала Тайра.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: