Цього року 31-ту річницю з дня оголошення України незалежною державою ми відзначаємо рівно через півроку з початку вторгнення РФ. За 182 дні повномасштабної війни українці продемонстрували всьому світу, що ми сильна нація і обов'язково переможемо у боротьбі за свободу своєї країни.

Читайте також: ТОП-10 пісень, які має знати кожен українець

Через загрозу ракетного обстрілу, у багатьох містах України відмінили заходи з нагоди свята, проте окупанти не можуть завадити нам привітати одне одного з Днем Незалежності в соцмережах, адже це можна зробити навіть із бомбосховища.

Знаменитості також радують своїх співвітчизників теплими привітаннями, записуючи відеозвернення до фанів, публікуючи патріотичні знімки та випускаючи нові пісні про нашу батьківщину.

Макс Барських 24 серпня презентував святково-патріотичний сингл «Україна». Нова пісня співака стала четвертим україномовним треком з початку повномасштабного вторгнення та присвячена 31-й річниці незалежності країни.

«Усі ці півроку війни я ставлюсь до музики, як до чогось, що відбувається не зі мною, до чогось із минулого життя. Поки що я не знайшов нового себе. Не до кінця розумію, що буде завтра, мабуть, як і усі ми. Але знаю напевно, що багатьом музика допомагає, зцілює рани. Крізь пісню ми передаємо наші мрії й проєктуємо найсвітліші бажання.  «Україна» — це пісня-мрія. Я вірю в таку перемогу, коли вся країна стає єдиною незламною родиною. Україна — це сім‘я, в якій люблять і розуміють», — прокоментував прем’єру Барських. 

Настя Каменських поділилася спогадами про серпень 1991 року, коли Україна лише стала незалежною.

Потап оприлюднив фото історичного документа — Акту проголошення незалежності України.

TAYANNA у це важливе для всіх українців свято презентувала трек «Дороги».

Ірина Білик у вінку з квітів записала святкове відеозвернення до передплатників.

Ольга Фреймут зазначила, що на Україну чекає щасливе майбутнє, і що перемога вже близько.

Група «Бумбокс» привітала українців, опублікувавши нове фото Андрія Хливнюка, який служить у ЗСУ, з синьо-жовтим прапором.

Григорій Решетник опублікував сімейне фото, на якому він разом із дружиною Крістіною та трьома синами позували у вишиванках.

Олександр Положинський, який зараз служить у ЗСУ, у новому пості в Інстаграм побажав усім українцям міцності, витривалості та, звичайно ж, перемоги.

Читайте також: ТОП-10 українських зірок, які втратили близьких під час війни

Сергій Бабкін спеціально до Дня Незалежності випустив міні-альбом «Далі Ми Самі», з піснями, написаними під час війни. Кошти, отримані за прослуховування, артист передасть волонтерським організаціям на допомогу його рідному місту Харків.

Учасники «Антитіл» у військовій формі записали відеозвернення на тлі прапора України.

Переможниця «Євробачення» Руслана зазначила, що Україні судилося змінити світ.

Святослав Вакарчук цього свята попросив кожного українця запитати себе, що вони зробили для перемоги.

Камалія зазначила, що вірити у ЗСУ та перемогу нашої країни.

Ірина Федишин на День Незалежності України презентувала власну версію хіта «Ой у лузі червона калина».

Ольга Сумська з нагоди свята записала звернення до українців на Софіївській площі.

Тіна Кароль у новій публікації заявила, що незалежність України від російських окупантів — її особиста мета, і вона служитиме їй.

Наталія Могилевська доповнила своє привітання уривком із кліпу до пісні «Ми будемо стояти!».

Маша Єфросиніна запостила селфі у футболці із написом «Слава Україні».


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: