Кожна жінка мріє якомога довше зберегти свою молодість і природну красу шкіри. Розповідаємо, що їй допоможе при вирішенні цього питання.

Очищуйте шкіру щодня

Щоб довше зберегти молодість, важливо давати шкірі дихати та відпочивати. Звичайно, для цього щовечора варто змивати макіяж. І це стосується не лише того випадку, коли ви проходили з макіяжем цілий день. У порах накопичується бруд, надлишки підшкірного сала, пил — все це потрібно ретельно видаляти перед сном. Просте правило, але результат не забариться. Гелі або пінки для вмивання — найкращі засоби, які допоможуть вам вирішити завдання. У жодному разі не використовуйте мило, адже воно не підходить для ніжної шкіри обличчя. До речі, маски на основі глини — ще один безпрограшний варіант для збереження молодості обличчя.

Очищуйте шкіру щодня
Очищуйте шкіру щодня
freepik.com

Не чіпайте обличчя руками

Читайте також: Місячний календар стрижок на листопад 2022 року

Здавалося б, така банальна порада, але яке вагоме значення вона має. Б'юті-експерти рекомендують зайвий раз не торкатися обличчя. Не усвідомлюючи того, часто ми підпираємо щоку, тремо ніс чи очі. Не завжди руки у нас при цьому чисті, правда ж? Ця «шкідлива» звичка призводить до порушення природного балансу шкіри. Також завжди мийте руки перед нанесенням будь-яких засобів.

Захищайте шкіру від сонця

Надлишок ультрафіолету на шкірі призводить до зморшок, пігментації та втрати пружності. Сумна картина, чи не так? Запам'ятайте, що навіть у похмурий день необхідно використовувати сонцезахисні засоби. У холодну пору року експерти радять вибирати денний крем з SPF 30. Наносьте засіб товстим шаром: приблизно чайну ложку.

Захищайте шкіру від сонця
Захищайте шкіру від сонця
freepik.com

Не забувайте про догляд за шкірою навколо очей

Догляд за шкірою навколо очей повинен бути не просто дбайливим, а дуже дбайливим. Причина — у її фізіологічних особливостях. Основні фактори, за якими необхідно особливу увагу приділяти догляду за шкірою навколо очей, — активна міміка, моргання та тонка кислотна мантія в цій зоні. Косметологи рекомендують детально очищати шкіру навколо очей спеціальними засобами з гіалуроновою кислотою або гліцерином.

Особистий вибір редакції: догляд від зморшок і для пружності контуру очей Yves Rocher з гами FILLER VÉGÉTAL. Засіб інтенсивно зволожує шкіру контуру очей і відновлює її природний об'єм. Поступово шкіра стає більш підтягнутою. Вже через 6 тижнів зменшуються зморшки та «гусячі лапки».

Наносьте крем вранці та ввечері на попередньо очищену шкіру контуру очей. Слідкуйте, щоб засіб розподілявся рівномірно.

Догляд від зморшок і для пружності контуру очей Yves Rocher з гами FILLER VÉGÉTAL
Догляд від зморшок і для пружності контуру очей Yves Rocher з гами FILLER VÉGÉTAL
yves-rocher.ua

Слідкуйте за водним балансом

Вода — невід'ємна частина організму, яка робить нас здоровими та красивими. Чим краще ви стежите за балансом води в тілі, тим молодшим і здоровішим воно виглядає. Намагайтеся випивати близько 3 літрів рідини на день. Два з них має становити чиста вода, решта — компоти, бульйони, відвари, соки, чай, мінеральна вода. Каву, солодкі води, алкогольні та інші напої не можна записувати в актив, адже всі вони без винятку мають зневоднювальну дію. Особливо це стосується алкогольних напоїв: чим міцніший алкогольний напій, тим більше рідини може втратити ваш організм, що негативно позначиться на шкірі.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: