Основні принципи вибору косметики

Консилер та коректор — найкращі товариші літнього денного макіяжу. Вони чудово виконують функцію, що маскує, допоможуть приховати синці під очима, пігментні плями та інші вади на шкірі.

Важливий момент: тон коректора повинен відповідати кольору вашого обличчя або бути трохи світлішим.

Читай також: Найпростіше: як зробити ідеальні брови за 5 хвилин

Тональний крем обов'язково має бути з SPF-фактором та легкою текстурою. Також можна скористатися ультралегким тональним флюїдом, який приховує недосконалості та додасть шкірі сяйва. Від тонального крему щільної текстури в літній період краще відмовитись, залишивши його в косметичці до холодної пори.

При виборі туші особливу увагу слід звернути на її стійкість та водостійкість, щоб у розпал літнього вечора не перетворитися на панду.

Для гарного літнього макіяжу також підійде розсипчаста пудра, яка допоможе захистити шкіру від сонця не гірше за крем. У пудри обов'язково має бути знак SPF.

Якщо задумали розкішний макіяж очей, то для літа краще підійдуть кремові тіні, які завдяки своїй текстурі добре наносяться, не створюючи непотрібних грудочок.

Модний літній макіяж 2022
Модний літній макіяж 2022
Getty Images

Правила літнього макіяжу

  1. Щоб макіяж залишався максимально стійким, використовуйте базу під макіяж або праймер.
  2. Губи також потребують бази: перед тим, як нанести помаду, згадайте про праймер або олівець. Така невелика хитрість допоможе забезпечити рівний стійкий колір.
  3. Читай також: Як правильно знімати макіяж, щоб не нашкодити шкірі

    Влітку від олівця для очей та підводки краще відмовитися, але якщо Ви не уявляєте своє життя без них, — вибирайте підводку з водостійкою формулою.
  4. Придбайте тональний засіб іншого відтінку, оскільки ваша шкіра загорить і стане темнішою. Підкреслити гарну засмагу і надати шкірі ефекту сяйва допоможуть бронзуючі пудри.
  5. Не забувайте про ретельне очищення шкіри: краще підібрати двоетапну систему (молочко+тонік) або використовувати засоби для вмивання (пінки та гелі). Влітку обличчя страждає від великого скупчення пилу, тому, щоб не виникли проблеми зі шкірою, необхідно досконально знімати макіяж.

Автор: Анна Мельник


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: