Наближається Новий рік, і стіл кожного будинку наповнений різними смаколиками. Однак ми пропонуємо вам скористатися іншим рецептом найсмачнішого десерту «Кураб'єдес» із шоколадом від грецького шеф-кухаря Джорджа Цуліса.

Секрет від кухаря: Чим більше збиватимемо тісто, тим краще воно буде.

Різдвяне шоколадне печиво «Кураб'єдес»:

Інгредієнти:

  • 120 гр. мигдальних горіхів (пластівців)
  • 300 гр. свіжа олія
  • 110 гр. гранульований цукор
  • 2 столові ложки екстракту ванілі
  • 20 гр. коньяку
  • 420 гр. борошна
  • ½ ст.л. розпушувача
  • 80 гр. какао

Для прикрас:

  • Цукрова пудра

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 170 °C.

Для мигдального тіста: поставте сковороду з антипригарним покриттям на середній вогонь. Як тільки вона розігріється, порціями додавайте мигдальні горіхи (пластівці) і обсмажуйте, постійно помішуючи, поки вони не набувають приємного темного кольору. Потім перекладіть мигдаль на лист, застелений жиронепроникним папером, і дайте йому охолонути.

Читайте також: Що їдять на Новий рік у різних країнах?

Для кураб'єдес: в чашу міксера додайте масло, цукор і збивайте віночком близько 10 хвилин на високій швидкості, поки суміш не стане повітряною. Додайте ванільний екстракт та коньяк. Зменшіть швидкість та збивайте 1-2 хвилини.

У миску додайте борошно, розпушувач, какао, мигдальні пластівці і перемішайте ложкою. У чашу міксера поступово додавайте вищезгадану суміш і продовжуйте збивати на низькій швидкості. Також можете збивати вручну за допомогою пластикової лопаточки, поки тісто не стане гомогенізованим.

Читайте також: Новорічне печиво: смачно, просто, гарно

Сформуйте із суміші круглі котлетки вагою 30-35 г. і злегка придавлюйте їх пальцем зверху, щоб вони стали більш плоскими. Перекладайте кураб'єдес на лист, застелений пергаментним папером, і випікайте близько 17 хвилин, залежно від розміру, який ви зробили.

Дістаньте кураб'єдес із духовки і дайте їм добре охолонути. У миску насипте достатню кількість цукрової пудри, добавляйте шоколадне печиво і переверніть його, доки воно повністю не буде покрите.

Для подачі: викладіть шоколадні кураб'єдес на блюдо сервіровки, утворюючи піраміду, посипавши кожен ряд додатковою цукровою пудрою і подавайте.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: