Встати з ліжка вчасно, щоб потренуватися, досить складно, якби не млявість, яка переслідує нас під час вправ. Це нікому не принесе задоволення від тренування. На щастя, вибравши правильну їжу перед фізичними вправами, ви можете перетворити своє тренування на те, що старанно працює на вас, а не навпаки. Вся справа в тому, щоб дати вашому тілу білок та вуглеводи, які йому потрібні, у потрібний час.

Від вівсянки та бананів до кави, ми зібрали 5 поживних продуктів, які ви можете з'їсти, перш ніж зайнятися спортом.

Вівсянка

Якщо ви звертали увагу на уроки біології у 8-му класі, то знаєте, що вуглеводи – найкраще джерело енергії. Вони розпадаються на глюкозу, яка діє як паливо для нашого тіла. Потім м'язи зберігають цю глюкозу у вигляді глікогену, щоб забезпечити приплив енергії, коли вона нам потрібна.

Вівсянка проста у приготуванні, легко засвоюється та зберігає почуття ситості. Тим не менш, краса цього приготування сніданку в тому, що ви можете налаштувати рецепт на свій смак. Додайте до вівса фініки, мед, волоські горіхи, мигдаль і навіть сезонні фрукти.

Банан з арахісовою/мигдальною пастою

Банани є сертифікованим суперпродуктом. Вони багаті на вітаміни А, В, С і Е. Не кажучи вже про такі мінерали, як калій, цинк і залізо. З'їдаючи банан приблизно за півгодини до тренування, ви отримаєте приплив енергії і позбавитеся млявої втоми, яку ви відчуваєте на півдорозі.

Щоб надати сніданку невелику особливість, ви можете покрити скибочки банана арахісовою або мигдальною пастою. Обидва ці продукти не тільки добре доповнюють фрукти, але також є багатим джерелом білка та вуглеводів. Крім того, давайте будемо чесними, нанесення арахісових або мигдальних ласощів на скибочки банана – це найшвидша страва, яку ви можете приготувати.

Йогурт

Грецький йогурт – чудове джерело кальцію і білка. Ось чому наші матері змушували нас з'їдати миску щодня. Тепер це чудова закуска перед тренуванням. Йогурт також містить невелику кількість натуральних цукрів, які дають вам енергію та не дратують шлунок.

Як і вівсянку, ви можете прикрасити свою страву так, як вам подобається. Трохи сухофруктів, яблук та меду – найсмачніший сніданок за лічені секунди готовий!

Яйця

Яйця – криниця білка. Це робить їх одним із найбільш ідеальних продуктів для вживання перед тренуванням. Звичайно, вживання тільки яєчного білка може врятувати вас від всіх жирів, що зберігаються в жовтку, але, згідно з дослідженням, опублікованим в Американському журналі клінічного харчування, вживання всього яйця забезпечує більше білка і сприяє вищому рівню відновлення м'язів. Вони низькокалорійні, напхані білком і багаті на різні вітаміни.

Не забувайте їсти яйця за годину або дві до тренування. Таким чином, ваша система може зосередитися за допомогою ваших м'язів, а не на травленні.

Кава

У ті дні, коли ви впевнені, що не проїдете останнє коло забігу, кава тут для вас. Кофеїн не тільки виводить нашу систему із хронічного сонливого стану, а й збільшує м'язову витривалість і робить вас більш зосередженими. Фактично дослідження, опубліковане Університетом Іллінойсу, показало, що кофеїн, що споживається за годину до 30-хвилинного тренування, знижує рівень сприйманого учасниками м'язового болю.


Вам буде цікаво почитати на Ivona: