Через широкомасштабне вторгнення РФ в Україну в нашій країні не працюють аеропорти. Однак сполучення зі світом українцям все необхідно підтримувати, тож весь пасажиропотік розподілилися на сусідні країни. Ivona розповість, якими аеропортами найзручніше користуватися українцям.

Польща

Найпопулярніша країна серед українців для релокації та старту поїздок. Біля кордону з Україною у Кракові знаходиться другий за величиною аеропорт країни. В аеропорт Кракова літають понад 20 авіакомпаній, а також дуже велика сітка рейсів по Європі: Греція, Данія, Ісландія, Іспанія, Кіпр, Нідерланди, Франція, Велика Британія, Бельгія, Австрія та інші. У столиці країни знаходиться одразу два аеропорти, відповідно, сітка рейсів ще ширша.

Найближчі до України польські аеропорти знаходяться у Ряшеві та Любліні, але туди літає небагато авіакомпаній, більшість із яких виконують сезонні рейси.

Словаччина

Варіантів перельотів зі Словаччини небагато. Так, найближчий до України аеропорт у Кошиці пропонує швидкий політний розклад, дістатися звідти можна до Австрії, Ірландії, Чехії та Великої Британії.

Трохи краща ситуація в аеропорту Братислави. Політна програма охоплює багато країн ЄС.

Угорщина

Найзручнішими для українців будуть аеропорти Угорщини. Найближчий до українського кордону аеропорт Дебрецен пропонує перельоти до Бельгії, Болгарії, Греції, Кіпру, Нідерландів, Іспанії, Великої Британії та Франції. У столиці Угорщини Будапешті знаходиться найбільший аеропорт країни та великий європейський хаб. В аеропорт літає близько 50 авіакомпаній, тож звідси можна дістатися не тільки до будь-якої країни Європи, а й до Канади, Єгипту, ОАЕ, Китаю, Південної Кореї та інших країн світу.

Румунія

На жаль, найближчі до України аеропорти невеликі, тож сітка польотів також невелика. Тим, хто їде з Чернівецької області, зручніше буде вилітати з аеропорту в Сучаві, а тим, хто із Закарпаття – до Сату-Мари. Найближчий найбільший аеропорт – Клуж-Напока – з нього літає понад 10 авіакомпаній, дістатися можна до Австрії, Бельгії, Греції, Данії, Ізраїлю, Іспанії, Італії, Франції, Нідерландів, Великої Британії, Швеції.

Молдова

Аеропорт у Кишеневі пропонує до Ірландії, Італії, Німеччини, Великої Британії, Франції, Чехії, Бельгії, Нідерландів та інших країн.


Вам буде цікаво почитати на Ivona: