Вже п’ятий місяць ми живемо у стресі. І щоб підтримати своє психічне здоров’я, треба хоч іноді відволікатися від новин. Хороший варіант – подивитися кіно. Ще кращий – подивитись українське кіно. Ведучий Нового каналу та громадський діяч Олександр Педан поділився добіркою топових, на його думку, стрічок вітчизняного виробництва.

«Захар Беркут»

«Я раджу цей крутий український фільм для перегляду всією родиною, – каже Педан. – Стрічка знята з голлівудським розмахом! І, до речі, за мотивами повісті Івана Франка».

«Мої думки тихі»

«Це дуже крута українська комедія. Я ржав безупинно! – зізнається Олександр. – За сценарієм, молодий звукорежисер Вадим отримує замовлення від клієнта з Канади з проханням записати голоси рідкісних тварин та пташок української фауни Закарпаття. Однак завдання ускладнюється тим, що у подорож разом із хлопцем вирушає його мама-таксистка».

«Іловайськ 2014»

«Цей фільм важливий для кожного українця, – вважає ведучий Нового каналу. – В основі стрічки лежить реальна історія командира штурмової групи «Донбас» Тараса Костанчука, який і виступив продюсером стрічки, і зіграв самого себе. Окрім нього там знялися близько 50-ти добровольців батальйону «Донбас», які вийшли живими з Іловайського «коридору».

«Додому»

«Це фільм з неймовірно красивою картинкою, дуже сильний емоційно, – говорить Саша. – Втративши старшого сина внаслідок військових дій на сході України, Мустафа вирішує поховати його на батьківщині, у Криму. Разом із молодшим сином вони вирушають у подорож, яка залишить глибокий слід на їхніх стосунках».

«Припутні»

«Дуже життєвий фільм. Кажуть, що це комедія, але я б його так не назвав, якщо чесно, – каже Олександр. – Це перше повнометражне кіно в історії українського кінематографу, де всі актори говорять суржиком. За сюжетом, «таксист за покликанням» Юра, сподіваючись продовжити знайомство з чарівною Свєткою в коротеньких шортиках, отримує бонусом її матір та вирушає в мандрівку до Припутніх, де не ловить мобільний зв’язок, розмовляють по-народному та діють, не думаючи. Кажуть, дорога змінює людину. Лише одна доба, що кардинально змінює життя усіх героїв…»

«Гуцулка Ксеня»

«Події фільму розгортаються у Карпатах у 1939 році. До Ворохти приїздить син родини емігрантів Яро. Батько-мільйонер поставив йому умову успадкування грошей: хлопець має одружитися з українською дівчиною. Тож Яро вирушає на пошуки свого щастя. Він знайомиться з багатьма красунями, та по-справжньому полонити його серце змогла лише гуцулка на ім’я Ксеня».


Вам буде цікаво почитати на Ivona: