Популярний стрімінговий сервіс Netflix за останні п'ять років випустив понад двадцять фільмів на різдвяну тематику. Напередодні Нового року Ivona зібрала найвідоміші з них. 

Трилогія «На місці принцеси» (The Princess Switch)

Читайте також: Брюс Вілліс вперше стане дідусем: його дочка Румер оголосила про вагітність

За тиждень до Різдва Маргарет, герцогиня Монтенаро (акторка Ванесса Хадженс), міняється місцями зі Стейсі (теж Ванесса Хадженс), «простолюдиною» з Чикаго, яка виглядає точно як вона. За допомогою чарівного помічника Санти Маргарет закохується в гарного колегу Стейсі, а Стейсі закохується в нареченого Маргарет.

Цікаво, що у другій та третій частинах фільму з'являється ще один персонаж, кузина Маргарет — Фіона. І її також зіграла Хадженс.

Трилогія «Різдвяний принц» (A Christmas Prince)

Нью-йоркська журналістка Ембер (Роуз МакІвер) вирушає до Східної Європи на Різдво, щоб написати про принца Річарда (Бен Лемб), який ось-ось стане королем своєї країни. І звісно ж, між ними виникають любовні почуття.

«Незабутнє Різдво» (Falling For Christmas)

Розпещена спадкоємиця готельного бізнесу (Ліндсі Лохан) отримала травму, катаючись на лижах зі своїм нареченим. Вона страждає на повну амнезію і за кілька днів до Різдва опиняється під опікою красивого хлопця, власника невеликого готелю (Корд Оверстріт) і його не за роками розумної дочки. Зазначимо, що фільм вийшов лише місяць тому.

«Різдво з тобою» (Christmas with You)

Ще один фільм 2022 року. Попзірка Анджеліна втікає, щоб виконати бажання молодого шанувальника у маленькому містечку, де вона не лише знаходить натхнення, щоб пожвавити свою кар'єру, а й шанс на справжнє кохання. Головні ролі виконали Еймі Гарсіа та Фредді Принц молодший.

«Календар свят» (The Holiday Calendar)

Талановита фотографка (Кет Грем) отримує у спадок старовинний святковий адвент-календар, зміст якого, здається, передбачає майбутнє. Чи змусить когось цей чарівний календар полюбити головну героїню цього святкового сезону?

«Відпустка в дикій природі» (Holiday in the Wild)

Після від'їзду сина до коледжу, мешканка Манхеттена Кейт Конрад (Крістін Девіс) забронювала «другий медовий місяць» зі своїм чоловіком. Замість подякувати їй, він раптово припиняє їхні стосунки. Покинута Кейт вирушає до Африки на самотнє сафарі. Під час об'їзду через Замбію вона допомагає своєму пілоту Дереку Холлістону (Роб Лоу) врятувати осиротілого слоненя. Вони виліковують його у місцевому заповіднику для слонів, і Кейт продовжує своє перебування у відпустці до Різдва. Вдалині від сучасної домашньої розкоші Кейт процвітає серед величних тварин та пейзажів. Її любов до нового оточення може поширюватись і на чоловіка, який розділив її подорож.

«Різдвяна спадщина» (Christmas Inheritance)

Молода жінка має доставити різдвяну листівку другові сім'ї, щоб претендувати на спадщину. Дорогою вона дізнається справжнє значення свята, коли застряє у готелі під час снігової бурі. Головні ролі виконали Еліза Тейлор, Джейк Лейсі та Енді Макдавелл.

«Аромат кохання» (Love Hard)

Дівчина з Лос-Анджелеса закохується в хлопця зі Східного узбережжя у додатку для знайомств і вирішує зробити йому сюрприз на свята, але виявляє, що її обдурили. Ця безтурботна романтична комедія розповідає про її спробу закохатися. Головна роль у картині дісталася зірці серіалу «Щоденники вампіра» Ніні Добрев.

«Лицар перед Різдвом» (The Knight Before Christmas)

Після того, як чарівниця переносить середньовічного лицаря сера Коула (Джош Вайтхаус) у сучасний Огайо під час курортного сезону, він потоваришував із Брук (Ванесса Гадженс), розумною та доброю вчителькою природничих наук, яка розчарувалася в коханні. Брук допомагає серу Коулу орієнтуватися в сучасному світі та дізнатися, як йому повернутися додому. Але в міру того, як він і Брук зближуються, сер Коул починає питати себе, чи дійсно він хоче повернутися до свого колишнього життя.

Дилогія «Різдвяні хроніки» (The Christmas Chronicles)

Перший фільм розповідає історію сестри та брата Кейт (Дарбі Кемп) та Тедді Пірса (Джуд Льюїс), чий план напередодні Різдва спіймати на камеру Санта-Клауса (Курт Рассел) обертається несподіваною подорожжю, про яку більшість дітей могли лише мріяти. Вистеживши прибуття Санти, вони пробираються в його сани та випадково розбивають їх. Тепер Кейт і Тедді працюють разом із Сантою та його вірними ельфами, щоб врятувати Різдво, поки не стало надто пізно.

Читайте також: Передноворічне диво: Джонні Депп та Ембер Герд врегулювали судову справу про наклеп

У другій частині фільму підліток Кейт Пірс незадоволена новими стосунками своєї мами, і під час втечі несподівано воз'єднується з Санта-Клаусом, коли таємничий ельф-бунтар погрожує назавжди скасувати свято.

«Замок на Різдво» (A Castle for Christmas)

Знаменита письменниця Софі Браун (Брук Шилдс) їде до Шотландії, сподіваючись купити невеликий замок, але власник, герцог Майлс (Кері Елвес), не хоче продавати його іноземці. Намагаючись знайти компроміс, пара постійно свариться, але може знайти щось більше, ніж очікувала.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: