• Софія Андрухович

Письменниця, перекладач та редактор – першу свою прозу Софія опублікувала у віці 20 років. Мозаїчна та акварельна новела «Літо Мілени». 2020 року за роман «Амадока» Софія отримала премію «Книга Року».

Фото: pixabay.com
Фото: pixabay.com

  • Француаза Саган

Свою першу книгу Франсуаза видала у 19 років. Це був ніжний роман про юність, море і перше кохання « Привіт, сум ». Роман розійшовся тиражем понад мільйон екземплярів, що дозволило заробити Саган півтора мільйона франків.

Фото: pixabay.com
Фото: pixabay.com

  • Мері Шеллі

Мері Шеллі виросла у незвичайній для кінця XVIII століття сім'ї. Мати феміністка, батько – філософ та атеїст, які з повагою ставилися до прав жінок, особливо на освіту. Власне, і шансів у Мері бути не начитаною і не розумною – не було. До речі її чоловік Персі Шеллі не соромився і навіть пишався розумом своєї дружини, особливо коли вона брала участь у серйозних бесідах з ним і лордом Байроном.

Фото: pixabay.com
Фото: pixabay.com

Саме під час однієї з таких дискусій Мері Шеллі подумала історію, яка згодом розрослася в цілий роман. Вважається, що " Франкенштейн " - перший справді науково-фантастичний твір, Мері Шеллі опублікувала його в 19 років.

  • Крістофер Паоліні

Автор фентазі-бестселерів про хлопчика Ерагона і драконіху Сапфіру під назвою «Спадщина». Першу книгу із цієї серії Крістофер Паоліні закінчив у 15 років. Саме тому він вважається наймолодшим популярним автором серед сучасників. А в 2011 році Крістофера нагородили премією рекордів Гіннесса як наймолодшого автора, який продав рекордну кількість книг-бестселерів у світі.

Фото: pixabay.com
Фото: pixabay.com

  • Сесілія Ахерн

Перший любовний роман із претензією на інтелектуальність зробив 20-річну Ахерн відомою у всьому світі та високооплачуваною письменницею. Зараз вона випускає по 1–2 романи на рік.

Фото: pixabay.com
Фото: pixabay.com