Король поп-музики Майкл Джексон загинув 25 червня 2009 року у віці 50 років. Позолочена труна з тілом артиста була поставлена ​​перед сценою публічного меморіалу 3 вересня 2009 року.

Де похований Майкл Джексон?

Майкл Джексон похований у Великому мавзолеї Холлі-Террас у Меморіальному парку Глендейл-Форест-Лоун. Цвинтар знаходиться за п'ять миль від Голлівуду в Глендейлі, на півночі Лос-Анджелеса.

Читайте також: А ви знали? Чому Майкл Джексон носив одну рукавичку

Після його смерті скорботна сім'я Джексона побоювалася, що його тіло буде викопане або пошкоджене, тому вони доклали всіх зусиль, щоб зберегти його. Його тіло було поховано у бетонній золотій труні вартістю 18 000 фунтів стерлінгів. Співак був одягнений у повний сценічний костюм, включаючи перуку та повний макіяж, і навіть його культові білі рукавички.

Цвинтар закритий для публіки та оточений високими стінами, і відвідувачі повинні пред'явити посвідчення особи, щоб його відвідати. Там поховані й інші знаменитості, у тому числі Бетт Девіс, Люсіль Болл, Хамфрі Богарт і Кларк Гейбл.

Коли був похорон Майкла Джексона і хто на них був?

Король поп-музики мав дві служби. Перша була сімейною службою без сторонніх людей. Після цього була друга служба, яка була показана по телебаченню в Staples Center 3 вересня 2009 року.

Читайте також: Редкий выход детей Майкла Джексона: как сейчас выглядят сыновья и дочь певца

Його брати Ренді, Тіто, Джермейн, Джекі та Марлон несли його позолочену труну на службу в Меморіальному парку Форест-Лоун у Глендейлі. На похороні були присутні 17 500 гостей, а також близько 2,5–3 мільярдів глядачів.

Меморіал Джексона був усипаний зірками, серед гостей були Лайонел Річі, Стіві Вандер, Куїн Латіфа, Мерайя Кері, Смокі Робінсон, Кобі Брайант, Меджік Джонсон та Ашер, серед інших.

Труна з Майклом Джексоном
Труна з Майклом Джексоном
Getty Images

Як помер Майкл Джексон?

Майкл Джексон помер від передозування препаратів пропофолу та бензодіазепіну після зупинки серця 25 червня 2009 року. Особистий лікар Джексона Конрад Мюррей написав у своїх свідченнях, що застав співака в ліжку.

Читайте також: Дочь Майкла Джексона откровенно рассказала о том, как ее воспитывал отец

Легенда поп-музики репетирував за північ у ніч на 24 червня 2022 року перед серією камбек-концертів на лондонській O2 Arena і вранці не виходив зі своєї спальні.

Після безрезультатних спроб реанімувати Джексона протягом п'яти-десяти хвилин Мюррей викликав швидку допомогу, яка протягом 42 хвилин робила штучне дихання співаку в його будинку в Холмбі-Хіллз, Лос-Анджелес, перш ніж його доставили до лікарні.

Швидка допомога прибула до Медичного центру Рональда Рейгана Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі о 13:14, і Джексона було оголошено мертвим після більш ніж годинної спроби реанімації о 14:26.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: