У британському місті Ліверпуль офіційно стартувало Євробачення-2023. Увечері, 7 травня, 37 делегацій країн-учасниць вийшли на 200-метрову бірюзову доріжку (Turquoise Carpet) пісенного конкурсу. Церемонія відбулася біля будівлі святого Георгія, а її ведучими стали український коментатор Тимур Мірошниченко та британська телезірка Сем Квек.

Читайте також: 58-річний Кіану Рівз вперше одружеться цього літа — ЗМІ

Представники України, Джеффрі Кенні та Андрій Гуцуляк з дуету Tvorchi, вирішили ще раз нагадати про війну в Україні, обравши для публічного заходу унікальні вбрання. Музиканти позували перед фотографами у червоно-чорних костюмах з іменами передчасно народжених українських дітей.

Tvorchi разом з платформою UNITED24 збирають кошти на придбання десяти інкубаторів інтенсивної терапії для тисяч немовлят, які через вторгнення РФ народилися недоношеними та з дуже маленькою вагою.

«Для нас виграти в конкурсі – не пріоритет. Головне, щоб Україна виграла у війні. Звісно, ​​важливо виступити добре та представити свою країну. І ми покажемо щось нове, електронну музику від України. І це круто, показати які українці різні», — сказали TVORCHI.

Повне відео бірюзової доріжки Євробачення-2023

Раніше ми писали про найтрешовіші образи учасників Євробачення за всю історію конкурсу.