Український співак та лідер гурту «Воплі Відоплясова» Олег Скрипка розповів про гастролі, актуальність його пісень та про те, що потрібно знати українцям за кордоном у програмі «Зірковий шлях».

У Олега Скрипки дуже багато військових пісень, але артист розказав в інтерв’ю каналу «Україна», чому вони деякий час були не зовсім доречні.

«Люди слухали російську попсу й реп, якісь «дискотеки», – пояснив Олег Скрипка вибір багатьох до війни. – А сьогодні майже всім зрозуміло: важливі наша культура, наша мова, наша єдність, наша сила. І про це співають у піснях, це відчувають і артисти на сцені, і, безумовно, публіка віддає нам потужну енергію».

Декілька днів тому музикант зі своїм гуртом грали під Києвом для військових, які завершили процес навчання.

«У нас ввечері був концерт, а наступного дня вони пішли воювати, – розповів  артист. – Це конкретно ті люди, які ідуть на фронт, це їх рішення. І ти знаходишся в полі з ними».

Свій перший виступ лідер гурту «ВВ» провів ще у 2014 році, і тоді музикант потрапив під мінометний обстріл ворога.

«Я бачу, хто конкретно нас захищає. Для мене дуже важливо спілкуватися з тими, від кого залежить моє життя, життя моєї родини й усіх українців, – розказав гість програми «Зірковий шлях». – І це настільки сильні люди, настільки відкриваєшся довірою до них, що стає спокійно. Я впевнений, що все буде добре, тому що це неймовірні люди. Від них заряджаєшся і спокоєм, і енергією, і силою, і впевненістю».

Гастролюючи за кордоном, музикант розуміє, що ставлення до України зараз дуже змінилося.

«На початку 90-х люди вважали, що Україна – це десь за Сибіром. Тобто було неясно, що це за країна, – поділився артист. – Тепер всі знають, що українці – це не росіяни. І таке ставлення надає нам ще більше відповідальності. Коли ми за кордоном – треба поводитися чемно, дійсно як представникам великої нації, яка виборює зараз високі ідеї свободи й демократії. Треба відповідати цим країнам».

Олег Скрипка зізнався, що за три місяці війни він по-іншому вже ставиться до життя.

«Я став набагато простіше приймати рішення. Стало ясно, що життя може дуже швидко закінчитися, – пояснив лідер гурту «ВВ». –  Чи, наприклад, у тебе щось є, і в якийсь момент може не бути. Тому якщо ти щось робиш чи про щось думаєш – уже швидко вирішуєш і не звертаєш уваги на якісь сторонні думки».


Вам буде цікаво почитати на Ivona: