Відома американська актриса та зірка багатьох фільмів та серіалів 84-річна Джейн Фонда лікується від раку. Знаменитість повідомила про свій стан у себе на сторінці в Instagram. За словами кінозірки, вона вже розпочала курс хіміотерапії та налаштована оптимістично, адже її вид раку піддається лікуванню.

«Отже, мої дорогі друзі, у мене є щось особисте, ніж я хочу поділитися. У мене діагностували неходжкінську лімфому, і я почала хіміотерапію. Це дуже добре піддається лікуванню рак. 80% людей виживають, тому мені дуже пощастило».

Читайте також: Голлівудська актриса Джейн Фонда зробила пластику, про яку тепер шкодує

Вона додала, що їй пощастило «мати медичну страховку і доступ до кращих лікарів та лікування», визнавши, що вона має привілей знаменитості мати такий доступ.

«Мені також пощастило, тому що у мене є медична страховка та доступ до найкращих лікарів та методів лікування. Я розумію, і це болісно, ​​що я маю привілей у цьому. Майже кожній родині в Америці доводилося мати справу з раком у той чи інший момент, і багато хто не має доступу до якісного медичного обслуговування, яке отримую я, і це неправильно. Нам також потрібно більше говорити не лише про лікування, а й про причини, щоб ми могли їх усунути. Наприклад, люди повинні знати, що викопне паливо викликає рак. Як і пестициди, багато з яких засновані на викопному паливі, як мій», - написала актриса.

Читайте також: Актрису Джейн Фонда арестовали за участие в акции протеста

Також Джейн написала, що проходить хіміотерапію протягом 6 місяців і досить добре справляється з лікуванням.

«Рак - вчитель, і я звертаю увагу на уроки, які він підносить мені. Одна річ, яку він показав мені, це важливість спільноти. Про зростання і поглиблення своєї спільноти, щоб ми не були самотніми. І рак разом із моїм віком — майже 85 років — безперечно вчить важливості адаптації до нових реалій», — додала вона.

Читайте також: 83-летняя Джейн Фонда шокировала фанатов жесткими тренировками

До речі, Фонда торкнулася теми важливості захисту клімату:

«Ми переживаємо найважливіший час в історії людства, тому що від того, що ми робимо або не робимо прямо зараз, залежатиме, яким буде майбутнє, і я не дозволю раку завадити мені робити все, що в моїх силах , використовуючи всі засоби в моєму наборі інструментів, і це багато в чому включає продовження створення спільноти Fire Drill Fridays і пошук нових способів використання нашої колективної сили для внесення змін. Наближаються проміжні терміни, і вони не мають жодного значення, тому ви можете розраховувати на те, що я буду поряд з вами, коли ми нарощуємо нашу армію кліматичних захисників».


Вам буде цікаво почитати на Ivona: