Коли кінокритики виносять негативні судження, їх часто називають "підлими", але це не так. Їхня робота робитиме розбір кінострічок і ділиться своїми висновками, щоб ми глядачі знали, на що звернути увагу і змогли зробити власні висновки. Нижче представлені фільми були настільки погані зі злом критиків, що нам потрібно однозначно знати про них більше.

ТОП-10 найгірших фільмів 2022 року

Амстердам

Читайте також: Для вечірнього перегляду: найкращі фільми із зимовою атмосферою

Жахливий фільм може бути нудним. Або це може бути паралізуючим, запаморочливо безладним WTF. Або він може бути химерно дратівливим і закоханим у цей самий бік себе. Дія Амстердама відбувається в Америці 1930-х років, яка виглядає так, ніби вона знаходиться під склом. Бейл, Вашингтон та Марго Роббі є частиною любовних трикутників, але справжній сюжет стосується спроби фашистського захоплення влади, яка насправді відбулася. До того часу, коли фільм дістанеться до нього, ви захочете, щоб Рассел міг просто почати все спочатку з цією реальністю і позбутися придуманої ним дурної осічки.

Посіпаки: Становлення лиходія

Коли анімаційний сиквел служить не більше, ніж дійна корова, яку доять насухо, це може бути дивно неживою справою. Можливо, тому п'ята частина серії «Гидкий я» здається 105-ю. Коли ви сідаєте дивитися його, ви принаймні знаєте це: міньйони стануть міньйонами.

Цілком і повністю

Читайте також: Найочікуваніші фільми грудня 2022 року: трейлери

Цей молодіжний роуд-муві та модний показ за участю Тімоті Шаламе та Тейлора Рассела в ролі пожирателів плоті, які не є зомбі вийшов із фільму «Венеція». Фестиваль як будинок галасу «Сутінки» у вогні. Він приземлився з глухим стукотом, бо глядачі виявили, що протягом двох годин та 10 хвилин насправді майже нічого не відбувається. У нас більш ніж достатньо часу, щоб подивитись на величезні дірки в джинсах Шаламе, які оголюють кістки, майже такі ж голі, як і сценарій.

Палійка

Читайте також: Названі фільми та серіали, які найчастіше гуглили у 2022 році

Навіщо переробляти один із найгірших фільмів Стівена Кінга 80-х? Щоб довести, що можна зробити ще найгіршу версію. Фільм Дрю Беррімор 1984 року обігравав одну з метафор Кінга для позначення нестримної люті, але нова версія рясніє змовницькими поворотами сюжету, які є дуже шаблонними розпалюваннями. Декорації вибухають величезним полум'ям, але фільм так і не спалахує.

Три тисячі років туги

Читайте також: Через 30 років: як зараз виглядають актори фільму «Охоронець»

Джордж Міллер — далекоглядний режисер, коли знімає фільми «Божевільний Макс». Решту часу не дуже. Його грандіозно порожня адаптація оповідання А. С. Байатта є багатоярусною байкою, яка подорожує в часі з історії, зводячи її до свого роду переповненого магазину дрібничок.

Білявка

[read_also article_id="6923690" /]]Грати зірку, настільки культову і яскраву, як Мерилін Монро, — непросте завдання, тому кастинг завжди був проблемою для несамовитої адаптації Ендрю Домініка NC-17 роману Джойс Керол Оутс. Крім проблем з акцентом, Ана де Армас справляється краще, ніж більшість (в одній сцені, аналізуючи «Магду» Артура Міллера, вона насправді досить гарна), але це односторонній погляд режисера на Мерилін, який зводить цю складну та непізнавану жінку до статусу жертви, що робить роль такою дрібною.

Великий баг

Читайте також: Найкращі фільми та серіали про Хануку, які варто подивитися у це свято: трейлери

У своїх кращих проявах (зазвичай у парі з співрежисером «Делікатесів» Марком Каро) автор «Амелі» Жан-П'єр Жене робить складні пристосування в стилі Руба Голдберга: яскраві, блискучі фільми з безліччю частин, які дзижчать і кружляють якийсь час, перш ніж акуратно встає на місце. «Великий жук» є те, що відбувається, коли ця формула замикається, піддаючи аудиторію всій балаканини та шуму, за вирахуванням винахідливої емоційної віддачі. Жан-П'єр давно втратив свою чарівність, але він, як і раніше, відомий, що, ймовірно, пояснює, чому Netflix дав зелене світло цій агресивно кумедній комедії найближчого майбутнього, дія якої майже повністю відбуваються в заміському будинку, керованому роботом. Автоматичні двері заклинило, замкнувши нас у приміщенні із сонмом нестерпних персонажів.

У бульбашці

Читайте також: Найочікуваніші фільми та серіали 2023 року: трейлери

Говорячи про «комедії про карантин», у Netflix була ще одна невдача у хворобливій галузевій пародії Джадда Апатоу, в якій актори сотої частини шаленої франшизи застрягають разом у шикарному англійському готелі.

Спайдергед

Читайте також: ТОП-7 фільмів, які допоможуть поринути в атмосферу Хелловіна

У традиціях Джеймса Кемерона (чиє непогане, але на диво позбавлене уяви повернення на Пандору стало найбільшим розчаруванням 2022 року для шанувальників «Аватара»), ветеран візуальних ефектів Джозе б, нездійсненні завдання. Оригінальна історія мешканця Нью-Йорка має дуже хитрий тон, в ній розповідається про тести на наркотики, які можуть змусити випробуваних миттєво закохатися... або вбити когось, коли вводять іншу хімічну речовину.

355

Читайте також: Українські фільми, які вийшли під час війни у 2022 році

Винятковий склад кращих жіночих талантів, у тому числі Пенелопа Крус, Лупіта Ніонго та Джесіка Честейн, об'єдналися, щоб довести, що шпигунські фільми — це не лише гра для хлопчиків. Вони не були першими, хто спробував це, але їм не пощастило, що довірили Саймону Кінбергу режисуру. Це хлопець, який зіпсував останній фільм «Люди Ікс», а тут бере оскароносний акторський склад і змушує його виглядати безглуздо. Людина не може поставити хореографію дій, і результат виходить сміховинно фальшивим, як спостереження дітей, які позують за дверними одвірками, зведених на палець пістолетів, що кричать «піу-піу», коли вони стріляють один в одного пантомімою.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: