Каньє Вест заявив, що захоплюється Гітлером та Путіним

Колишній чоловік Кім Кардаш'ян потрапив у гучний скандал на Тижні моди у Парижі. Репер з'явився на публіці у вбранні з написом White Lives Matter, який є повною протилежністю антирасистському слоганові Black Lives Matter. Крім того, його заблокували у соцмережах через його антисемітські висловлювання про євреїв.

Читайте також: Підсумки 2022 року: найгучніші судові розгляди зірок

Через свою поведінку Каньє втратив статус мільярдера після того, як компанія Adidas припинила співпрацю з ним. Німецький спортивний бренд заявив, що «недавні коментарі та дії співака порушують такі цінності компанії, як різноманітність і інклюзивність, взаємна повага та справедливість».

А в інтерв'ю конспірологу Алексу Джонсу Вест заявив, що «захоплюється Гітлером» і «бачить у його особі хороші речі». Зокрема, він вдячний Адольфу за винахід мікрофона та автомагістралі. Артист додав, що любить нацистів та євреїв, і не вірить у Голокост. Далі артист заявив, що йому подобається політика кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Ірину Федишин звинуватили у гомофобії

Українська співачка Ірина Федишин в інтерв'ю журналістці Аліні Доротюк назвала ЛГБТ-спільноту грішниками.

«ЛГБТ-спільнота — для мене це великий гріх, я це не розумію, але я цих людей не засуджую, тому що це їхнє життя, і вони самі його руйнують. Якщо вам так подобається... Ми всі відповідатимемо перед Богом», — заявила артистка.

Після цього багато українців, у тому числі деякі знаменитості, засудили слова Федишин, звинувативши її в гомофобії.

Скандали на Євробаченні та Нацвідборі України

Нацвідбір України на Євробачення-2022 запам'ятається українцям надовго. Спочатку одного з лідерів дискваліфікували. Виявилося, що LAUD зібрався брати участь із піснею, яка була написана ще у 2018 році.

12 лютого у Нацвідборі перемогла Аліна Паш із композицією «Тіні забутих предків». Але пізніше з'ясувалося, що артистка у 2015 році перетнула кордон Криму через Росію, що заборонено за чинним законодавством нашої країни. Паш надала національному мовнику фальшиву довідку від Прикордонної служби, де стверджувалося, що вона перетинала кордон із боку України. 16 лютого Паш зняла свою кандидатуру із конкурсу. А через 6 днів гурт Kalush Orchestra, який посів друге місце в нацвідборі, погодився поїхати на Євробачення в Турин замість Аліни.

Варто також нагадати про проблеми з оголошенням результатів Національного відбору. Через помилки ведучих, Kalush Orchestra запідозрили Суспільне у фальсифікації балів і навіть погрожували судом.

Після фіналу Нацвідбору одного з членів журі, режисера Ярослава Лодигіна, було звільнено з посади члена управління Суспільного мовника. Лодигін оскандалився своїм коментарем про виступ Kalush Orchestra. Він назвав учасників групи «людьми з гір та лісів».

Представники України Kalush Orchestra із піснею Stefania виграли пісенний конкурс Евробачення. Проте перемоги могло б і не бути, адже група була на межі дискваліфікації. Під час виступу у фіналі лідер гурту Kalush Orchestra Олег Псюк закликав світ врятувати Маріуполь та Азовсталь. За правилами Євробачення, за політичні гасла на учасників чекає дискваліфікація. Проте організатори конкурсу вирішили, що заклик Олега швидше гуманітарний, ніж політичний.

Чимало проблем виникло із голосуванням журі. Під час другого півфіналу судді Польщі, Азербайджану, Грузії, Чорногорії, Румунії та Сан-Марино порушили правила, тому їхнє голосування, зокрема й у фіналі, було анульовано. Замість балів суддів із цих країн було показано агрегований результат, розрахований на основі результатів інших країн зі схожим голосуванням.

Румунія заявила, що журі віддали 12 балів Молдові, а не Україні, і вимагала додаткових роз'яснень інциденту. Грузія, Чорногорія та Азербайджан також запросили детальніше пояснити причини анулювання балів. При цьому Грузія та Азербайджан розсекретили, що їхнє журі поставили 12 балів Україні.

Члени українського журі натрапили на критику телеглядачів. Вадим Лисиця, Ірина Федишин, Андрій Капраль, Андрій Яцків та Лук'ян Галкін не поставили жодного балу Польщі та Литві, які підтримують нашу країну від початку війни. Журі намагалися виправдатися, що розставляли учасників на місця, а не давали бали їм.

Організатори конкурсу врахували помилки з голосуванням та ухвалили рішення у 2023 році відмовитися від суддівського голосування у півфіналах. Крім того, відтепер голосувати зможуть не лише глядачі із країн-учасниць.

Зазначимо, що наступного року конкурс відбудеться у Великій Британії, яка посіла друге місце на Євробаченні-2022. Творці шоу вирішили, що Україна не зможе забезпечити безпеку глядачам та учасникам через військову агресію Росії, тому перенесли конкурс до Ліверпуля.

Скандал «Дизель Студіо» з невиплатою зарплат

Почалося все із заяви колишнього співробітника «Дизель Студіо» Миколи Федосенкова, який звинуватив керівників проекту у невиплаті йому зарплати та гонорарів за виконану роботу до початку війни. Інші колеги Федосенкова підтвердили, що також зіткнулися з такою ситуацією.

Пізніше Єгор Крутоголов пояснив, що компанії не сподобалася якість Миколиної роботи на посаді реквізитора. Щоб не звільняти хлопця, йому запропонували спробувати себе у монтажі відео. А незабаром почалася війна, і «Дизель Студіо» не мали можливості виплатити необхідну суму через відсутність концертів.

Далі із заявою виступила сестра загиблої в автокатастрофі акторки «Дизель Студіо» Марини Поплавської Людмила. Жінка написала в Інстаграм, що компанія досі не виплатила гонорари за зйомки Марини у ситкомі «На трьох» у 2018 році та за концерти у Києві, Луцьку та Львові.

У відповідь на звинувачення Людмили, Крутоголов заявив, що компанія не має жодних домовленостей із сестрою Поплавської, тому суд відхилить її позов. Єгор додав, що разом із колегами по шоу він вирішив усі гроші, зароблені Мариною, покласти на депозит і віддати племінницям Поплавської після досягнення ними 18-річчя.

Таїсія Повалій співала українські пісні у Кремлі під час війни

На День перемоги, 9 травня, українська співачка Таїсія Повалій виступила у Кремлі, причому із композицією українською мовою. Під час війни артистка розважала росіян «Піснею про рушник».

Вілл Сміт дав ляпаса Крісу Року на «Оскарі»

Один із ведучих церемонії «Оскар-2022», комік Кріс Рок невдало пожартував з стрижки дружини голлівудської кінозірки Вілла Сміта, за що отримав ляпаса. На сцені Рот заявив, що чекає на вихід фільму «Солдат Джейн-2» з Джадою Пінкетт Сміт. Таким чином комік натякнув, що дружина Сміта схожа на головну героїню картини, яку зіграла Демі Мур. У фільмі Мур була пострижена дуже коротко, майже налисо. Варто зазначити, що Джада Пінкетт Сміт не раз публічно розповідала, що страждає на алопецію.

Щоб захистити дружину, Вілл Сміт піднявся на сцену і вдарив Рока по обличчю. Потім він повернув на своє місце в залі, і крикнув: «Щоб я більше не чув імені моєї дружини з твого брудного рота». Після церемонії Вілл вибачився за свою поведінку.

Американська кіноакадемія покарала Сміта за бійку, заборонивши протягом десяти років відвідувати церемонії вручення «Оскара» та інші заходи під егідою організації.

Алессандро Сафіна

У грудні італійський виконавець Алессандро Сафіна мав виступити у Бішкеку (Киргистан), проте організатори концерту не заплатили йому гонорару. Артист піднявся на сцену та оголосив про те, що виступ скасовується через грошове питання.

Але щоб віддати данину відданим шанувальникам, Сафіна таки виконав одну пісню. Організатори концерту запевнили, що повернуть усі гроші за квитки.

Оксана Білозір пригрозила судом Олі Поляковій, Тоні Матвієнко та Ользі Полежаці

Українська співачка та політичний діяч Оксана Білозір звинуватила Олю Полякову, Антоніну Матвієнко та Ольгу Полежаку у порушенні законів про авторське право. Білозір опублікувала в соцмережах заяву про те, що названі артистки співали її пісні без дозволу. Так, Полякова виконала пісню «Коліскова» під «Мелодію» Скорика. Цю ж музику Оксана використала у пісні «Свіча». Матвієнко переспіла «Коханого», а Полежака — «Кленову баладу», яку Білозір написала сама.

«Мені, звичайно, приємно, що багатьом з вас подобаються пісні, які я виконую, але щоб вже так нахабно їх переспівувати! Незважаючи на авторське право, інтелектуальні права, прожите мною моє життя у моїх піснях… Невже не вистачає творчої фантазії та свого креативного мислення? Нагадую, що війна — війною, а закони в Україні працюють! Хочете отримувати листи-щастя!?», — написала Оксана..

Пізніше про скандал висловилася ведуча Катерина Осадча. Вона засудила Білозір за публічні розбірки під час війни. Осадча зазначила, що зараз потрібно підтримувати будь-яку ініціативу зірок сцени, які хочуть принести якнайбільше грошей українській армії. Ведуча додала, що багато українців хотіли б бачити і Білозір на благодійних концертах.

Юрій Бардаш порадив Україні капітулюватися

Колишній продюсер «Грибів», а з недавніх пір і співака Wellboy, завжди вирізнявся скандальними висловлюваннями про війну на Донбасі. Коли почалося повномасштабне вторгнення, Бардаш відсиджувався в Грузії нібито заради доньки, але згодом поповзли чутки про його бажання отримати російський паспорт. Пізніше чоловік відзначився низкою одіозних заяв про Україну.

У двогодинному ефірі в соцмережах продюсер порівняв український лозунг «Україна понад усе» з гаслом «Німеччина — понад усе», яке використовували німецькі лідери у Другу світову війну.

Читайте також: Жан-Клод Ван Дамм засвітився у вишиванці на закарпатському курорті

Также Бардаш запропонував Україні капітуляцію. Він заявив, що «всі розумні управлінці країн часів Другої світової капітулювали», і тепер є надзвичайно розвиненими країнами. Як приклад він навів Японію і натякнув на Німеччину. Країну-агресора Росію він назвав великою і могутньою державою.

Дружина Бардаша Єлизавета заявила, що не має стосунку до його скандальних публікацій. Вона назвала Юрія зрадником батьківщини та заборонила підходити до їхньої однорічної дочки Сари. Пізніше модель повідомила про майбутнє розлучення з Бардашем. На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала архівне фото з весілля, підписавши його рядком із пісні гурту «НеАнгели»: «Юра прощай, Юра прости», додавши хештег #українапонадусе.

Колишній хлопець Кім Кардаш'ян пригрозив судом Кріс Дженнер через злите секс-відео

У вересні мама сестер Кардаш'ян та Дженнер Кріс Дженнер взяла участь у шоу Джеймса Кордена. В ефірі телепередачі вона проходила детектор брехні і на запитання про причетність до злиття інтимного ролика Кім та її колишнього хлопця Рея Джея відповіла негативно. Поліграф показав, що жінка говорить правду.

Після цього Джей записав в Інстаграм емоційне звернення, де заявив, що злити в Мережу секс-відео від початку було ідеєю Дженнер, щоб привернути увагу до її реаліті-шоу «Сімейство Кардаш'ян». Рей дав згоду і разом із Кім підписав контракт на 400 тисяч доларів із Vivid Entertainment (компанія, що випускає фільми для дорослих).

Репер стверджував, що було три різні секс-записи — два зняті в Кабо, а один в Санта-Барбарі, і що Кріс сама вибрала те відео, на якому її дочка Кім виглядала найкраще.

Рей Джей і Кім Кардаш'ян
Рей Джей і Кім Кардаш'ян
Getty Images

Музикант зазначив, що Дженнер хоче створити враження, що злиття відео 20-річної давності — його рук справа, а сама вона до цього не причетна. Рей пообіцяв подати до суду за наклеп на Кріс Дженнер, Джеймса Кордера та навіть поліграфолога Джона Грогана.

Вікіпедія «поховала» Віталія Козловського

Російськомовна версія онлайн-енциклопедії Вікіпедія повідомила, що український виконавець Віталій Козловський загинув 18 червня у місті Білгород-Дністровський на Одещині. Віталій поставився з гумором до такого «розіграшу» російських користувачів Мережі.

Варто зазначити, що інформацію про загибель Віталія видалили з Вікіпедії через кілька днів.

Вікіпедія поховала»Віталія Козловського ©instagram.com/vitaliy.kozlovskiy.info
Вікіпедія поховала»Віталія Козловського ©instagram.com/vitaliy.kozlovskiy.info

Наталія Могилевська та три державні мови

Українська співачка Наталія Могилевська в одному з інтерв'ю заявила, що Україна потребує трьох державних мов: української, російської та англійської.

«Сьогодні весь світ нікуди не може подітися без англійської мови, і наші діти всі її знають — для них це друга рідна мова. І половина України розмовляє російською, половина України розмовляє українською мовою...», — сказала артистка.

Такий вислів Могилевської під час війни з РФ розкритикувала величезну кількість користувачів Мережі.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: