2022 рік не обійшовся без скандальних судових справ знаменитостей. Хтось попався на плагіаті, когось переслідували сталкери, хтось ділив майно з колишнім чоловіком чи дружиною, а когось заарештували через хуліганство. Згадуємо найгучніші судові розгляди зірок у 2022-му.

Злата Огнєвич

Читайте також: Підсумки 2022 року: хто з українських зірок зіграв весілля під час війни

У січні українська співачка вкотре звернулася до поліції через шанувальника Вадима Лебедя, який переслідує її три роки. Проте, суд відпустив чоловіка на волю і навіть не вручив на прохання співачки припис про ненаближення. Зазначимо, що Лебідь називав Злату своєю нареченою і погрожував убити артистку, якщо та його ігноруватиме.

Роберт де Ніро

Голлівудський актор Роберт Де Ніро у січні звинуватив свою колишню помічницю у крадіжці. У судовому позові кінозірка заявив, що співробітниця його компанії Canal Productions Грем Робінсон витратила його бонусні три мільйони миль Delta SkyMiles вартістю 300 тисяч доларів на особисті авіаперельоти. Ще 4,5 мільйона миль жінка перевела на особистий рахунок. Крім того, Грем нібито незаконно «спускала» гроші компанії на ресторани, дорогі покупки, орендовані машини та проживання у готелях.

Робінсон подала проти Де Ніро позов у ​​відповідь на суму 12 мільйонів доларів, де звинуватила актора в гендерній дискримінації.

Роберт Де Ніро
Роберт Де Ніро
Getty Images

Кріс Браун

Американський репер Кріс Браун може сісти у в'язницю за звинуваченням у зґвалтуванні та накачуванні наркотиками. У січні на володаря «Греммі» подала до суду танцівниця, яка стверджує, що наприкінці 2020 року артист підмішав їй наркотики у напій, а після цього зґвалтував. Інцидент стався у будинку виконавця Дідді у Майамі.

Кріс Браун
Кріс Браун
Getty Images

Cardi B

Американська реп-виконавиця Cardi B у січні виграла судовий розгляд із YouTube-блогеркою Леташою Кебе. Ще у 2019 році Кебе оприлюднила десятки відеороликів, де звинувачувала Cardi B у наркозалежності та проституції. Також Леташа заявила, що співачка зраджувала чоловіка та заразилася герпесом. Блогерку зобов'язали виплатити компенсацію та штрафні санкції. У сумі вийшло близько 3,8 мільйонів доларів.

Cardi B
Cardi B
Getty Images

Принц Ендрю

У лютому принцу Ендрю вдалося врегулювати позов про сексуальне насильство зі своїм обвинувачем Вірджинією Джуффре поза судом. За повідомленнями ЗМІ, обидві сторони мають подати заяву про закінчення судових розглядів після того, як Вірджинія отримає від сина Єлизавети II грошову компенсацію у вигляді великої пожертви до благодійного фонду Джуффре.

Нагадаємо, що Вірджинія стверджувала, що скандальний фінансист Джеффрі Епштейн тричі примушував її до сексу із принцем Ендрю, коли їй було 17 років.

Принц Ендрю
Принц Ендрю
Getty Images

Езра Міллер

Виконавець ролі Флеша у фільмах супергеройського кіновсесвіту DC цього року неодноразово порушував закон. Наприкінці березня Міллера було заарештовано на Гаваях після образ клієнтів у караоке-барі, і звинувачено в хуліганстві та приставанні.

Через три тижні актора знову взяли під варту за звинуваченням у нападі другого ступеня. Езра нібито кинув стілець і поранив 26-річну дівчину.

У червні один із судів Дакоти видав тимчасовий судовий наказ про захист від Міллера 18-річної активістки Токати Сталевий Погляд. Батьки дівчини стверджували, що Міллер нібито використовував «насильство, залякування, загрозу насильства, страх, параною, помилки та наркотики», щоб контролювати їхню дочку. Стосункии між Езрою та Токатою зав'язалися у 2016 році, коли активістці було 12 років. У судових документах також йдеться, що Міллер завдав побої Токаті і маніпулював нею, щоб та повірила, що вона — трансгендер.

Читайте також: Підсумки 2022 року: у кого з українських зірок народилися діти під час війни

Крім того, у червні мати та її 12-річна дитина отримали тимчасовий судовий наказ про запобігання домаганням щодо Міллера в Массачусетсі. За словами жінки, актор, який спочатку був у гостях у сусіда, з'явився у її будинку в бронежилеті, розмахував пістолетом і чіплявся до дитини.

У серпні Міллеру було пред'явлено звинувачення у крадіжці пляшок з алкоголем із приватного будинку у Стемфорді.

Езра Міллер
Езра Міллер
Getty Images

Джонні Депп та Ембер Герд

1 червня голлівудський актор Джонні Депп, який у квітні звинуватив ексдружину Ембер Херд у наклепі і зажадав від неї через суд 50 мільйонів доларів компенсації, виграв справу. Герд визнали винною у наклепі та зобов'язали її виплатити колишньому чоловікові 15 мільйонів доларів.

Джонні теж має виплатити Ембер 2 мільйони доларів. Присяжні вирішили, що Депп через свого адвоката Адама Уолдмана обмовив Герд за одним із трьох пунктів її зустрічного позову.

19 грудня стало відомо, що Герд погодилася заплатити Деппу мільйон доларів за припинення справи. При цьому немає жодних обмежень на те, що Ембер може публічно говорити у зв'язку з цією справою, і їй не потрібно визнати свою провину. Акторка опублікувала в Інстаграм заяву, в якій пояснила, чому вона вирішила залагодити справу і не проводити ще одного судового розгляду. Зірка фільму «Аквамен» заявила, що втратила віру в американську правову систему і зізналася, що розорена та виснажена судовими засіданнями, тому вирішила врегулювати конфлікт із колишнім чоловіком.

Джонні Депп і Ембер Герд
Джонні Депп і Ембер Герд
Getty Images

Брітні Спірс та Джейсон Александр

У червні ексчоловіка Брітні Спірс засудили до двох місяців в'язниці через зрив її весілля. 40-річного Джейсона Олександра визнали винним у проникненні на приватну територію Спірс та у побитті її охоронця.

Слава Дьомін

Український радіо- та телеведучий наприкінці червня розсекретив, що на нього подала до суду власну матір, яка вже тривалий час проживає в Іспанії. Колишня співробітниця Головного управління МВС України у Львівській області вимагає від зіркового сина аліментів.

Катерина Репяхова

На початку липня нинішня дружина Віктора Павлика Катерина Репяхова оголосила про те, що досягла через суд грошової компенсації від колишньої дружини Павлика Лариси Созаєвої. Раніше Созаєва запостила гнівне звернення у соцмережах, де обізвала Репяхову «тварюкою». Зазначимо, що жінки давно у конфлікті через квартиру, яка була придбана в кредит Павликом, коли він ще був одружений із Созаєвою.

Катерина Репяхова і Лариса Созаєва ©instagram.com/repyahovakate, facebook.com/profile.php?id=100004387759464
Катерина Репяхова і Лариса Созаєва ©instagram.com/repyahovakate, facebook.com/profile.php?id=100004387759464

Рікі Мартін

У липні на знаменитого співака Рікі Мартіна подав до суду його племінник. 21-річний Ядіель Санчес звинуватив зіркового дядька в інцесті, а також у фізичних та психологічних нападах. За словами хлопця, Рікі перебував із ним у романтичних стосунках сім місяців, а після розриву переслідував його.

Мартін спростував звинувачення Санчеса і заявив, що його племінник психічно хворий. Артист надав докази своєї невинності, після чого Ядіель відкликав свій позов. А у вересні стало відомо, що Рікі подав позов у ​​відповідь з вимогою від Санчеса фінансової компенсації на суму не менше 30 мільйонів доларів.

Рікі Мартін
Рікі Мартін
Getty Images

Лінда Євангеліста

У липні Лінда Євангеліста врегулювала судову суперечку з косметичною компанією Zeltiq Aesthetics, яка 6 років тому «знівечила» її процедуру CoolSculpting (кріоліполіз). До якого саме рішення прийшла супермодель 90-х і компанія, не розголошується.

Нагадаємо, що Лінді мали безопераційно холодом видалити локальні жирові відкладення, але ефект від процедури був протилежним — кількість жирових клітин збільшилася. Моделі поставили діагноз парадоксальна гіперплазія жирової тканини.

Лінда Євангеліста
Лінда Євангеліста
Getty Images

Ед Ширан

У вересні стало відомо, що популярний британський виконавець Ед Ширан має постати перед судом за плагіат. Нібито 31-річний артист вкрав ключові елементи хіта Марвіна Гея Let's Get It On 1973 для створення пісні Thinking Out Loud.

Ед Ширан
Ед Ширан
Getty Images

Райан Грентем

У вересні суд виніс вирок зірці фільму «Щоденник слабака» та серіалу «Рівердейл» Райану Грентему, який у 2020 році застрелив свою матір Барбару Вейт та планував убивство прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо. 24-річного актора засудили до довічного ув'язнення з позбавленням права на умовно-дострокове визволення на 14 років.

Райан Грентем
Райан Грентем
IMDb

Анджеліна Джолі та Бред Пітт

Зіркове експодружжя ніяк не поділить спільне майно. Пара судиться за виноробню, яка знаходиться на території маєтку Шато Міраваль у французькому селі Корран. Спочатку Пітт подав до суду на Джолі через те, що вона без його згоди продала свою частку дочірній компанії Stoli Group.

У жовтні Анджеліна подала зустрічний позов, у якому розкрила нові подробиці їхнього з Бредом розлучення. За словами голлівудської кінодіви, у 2016 році під час перельоту на приватному літаку з Франції до США Пітт душив одного з їхніх шістьох дітей, а ще одну дитину вдарив по обличчю. Крім того, він обливав Джолі та дітей пивом та червоним вином. Правоохоронці відмовилися відкривати кримінальну справу. А через пару днів після інциденту Анжеліна розпочала шлюборозлучний процес.

Анджеліна Джолі і Бред Пітт
Анджеліна Джолі і Бред Пітт
Getty Images

Кім Кардаш'ян

На початку жовтня світську левицю та бізнесвумен Кім Кардаш'ян оштрафували на 1,26 мільйона доларів. Комісія з цінних паперів та бірж (SEC) звинуватила зірку в незаконному просуванні схеми інвестування в криптовалюту в Instagram. Кардашян не розкрила той факт, що в червні минулого року їй заплатили 250 000 доларів за просування токенів EthereumMax. Згідно із законами про цінні папери, будь-яка знаменитість має розкривати характер, джерело та суму компенсації, яку вони отримали в обмін на просування криптоактивів.

Кім Кардаш'ян
Кім Кардаш'ян
Getty Images

Армі Гаммер

У жовтні на зірку фільмів «Смерть на Нілі», «Агенти А.Н.К.Л.», «Самотній рейнджер», та «Назви мене своїм ім'ям» Армі Гамера, якого минулого року звинуватили у сексуальному насильстві та схильності до канібалізму та садизму, знову подали до суду. Цього разу через грошові борги. Фінансова компанія American Express заявила, що актор має невиплачений залишок по карті в розмірі майже 67 тисяч доларів. Представники Хаммера запевнили, що знаменитість зможе повернути борг після завершення розлучення з телеведучою Елізабет Чемберс. Ходять чутки, що через фінансові проблеми Армі влаштувався продавцем таймшерів на Кайманових островах.

Армі Гаммер
Армі Гаммер
Getty Images

Гарві Вайнштейн

У жовтні скандального кінопродюсера знову звинуватили у зґвалтуванні. Акторка Келлі Сіферд заявила, що інцидент трапився 1991 року в готелі під час кінофестивалю в Торонто. Через 17 років усе повторилося на тому самому місці. Крім того, Вайнштейн змушував її до орального сексу та мастурбував у неї на очах.

Гарві Вайнштейн
Гарві Вайнштейн
Getty Images

Алек Болдуїн

Алек Болдуїн досяг позасудової угоди з родичами вбитої ним кінооператорки родом з України Галини Гатчинс у жовтні минулого року. Рідні загиблої відкликали свій позов про недбалість Болдуїна та інших учасників зйомок фільму «Іржа». Вони стверджували, що смерті Гатчинс можна було уникнути, якби на знімальному майданчику дотримувалися правил техніки безпеки. Умови нинішньої угоди між родиною Галини та творцями фільму «Іржа, не розголошуються. Наразі всі сторони визнають, що смерть Галини була нещасним випадком.

Нагадаємо, що Алек Болдуїн під час репетиції сцени випадково вистрілив у груди Галини Гатчинс. У реквізитному пістолеті опинився бойовий патрон.

Галина Гатчинс і Алек Болдуїн ©instagram.com/halynahutchins / instagram.com/alecbaldwininsta
Галина Гатчинс і Алек Болдуїн ©instagram.com/halynahutchins / instagram.com/alecbaldwininsta

Кевін Спейсі

У листопаді Кевіну Спейсі висунули сім звинувачень у сексуальних злочинах. Йдеться про шість посягань на одну особу в період з 2001 по 2004 рік. Ще одне звинувачення нібито стосується примусу людини до сексуальної активності без згоди.

Кевін Спейсі
Кевін Спейсі
Getty Images

Дженніфер Еністон і Бред Пітт

Дженніфер Еністон має намір відсудити у колишнього чоловіка 100 мільйонів доларів через те, що він без її дозволу виставив на продаж продюсерський центр «Plan B». Експодружжя заснували компанію разом. Після розлучення центр формально перейшов до Пітта, проте Дженніфер багато років виступала в ролі консультанта. У листопаді акторка захотіла, щоб її співавторство проекту «Plan B» було визнано.  

Дженніфер Еністон і Бред Пітт
Дженніфер Еністон і Бред Пітт
Getty Images

О Йон Су

У листопаді південнокорейська прокуратура відновила справу 2017 року, в якій 78-річну зірку «Ігри в кальмара» звинувачують у сексуальних домаганнях однієї з жінок, чиє ім'я не розголошується. Сам актор стверджує, що ні в чому не винен.

О Йон Су
О Йон Су
Getty Images


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: