Верховний суд Британської Колумбії у Ванкувері виніс вирок акторові фільму «Щоденник слабака» та серіалу «Рівердейл» Раяну Ґрентему, який у 2020 році застрелив свою матір Барбару Вейт та планував убивство прем'єр-міністра Джастіна Трюдо.

Читайте також: Зірки-вбивці: через яких знаменитостей загинули люди

Як повідомляє CBC, суддя Кетлін Кер оголосила, що 24-річного Ґрентема буде засуджено до довічного ув'язнення з позбавленням права на умовно-дострокове звільнення на 14 років.

Зазначимо, що вбивство другого ступеня тяжкості спричиняє автоматичне довічне ув'язнення. На судовому засіданні 21 вересня вирішувалося питання про те, скільки років доведеться чекати Раяну, перш ніж він зможе подати заяву на умовно-дострокове звільнення.

Раян Ґрентем в серіалі «Рівердейл»
Раян Ґрентем в серіалі «Рівердейл»
IMDb

Нагадаємо, що 31 березня 2020 року Ґрентем вистрілив матері в потилицю з гвинтівки 22-го калібру, коли вона грала на піаніно в їхньому таунхаусі в Скваміші. Наступного дня він виїхав з дому на машині, набитій зброєю, боєприпасами та коктейлями Молотова, з наміром вбити Джастіна Трюдо. Однак невдовзі приїхав до будівлі поліцейського управління Ванкувера та здався.

Ґрентем почав зніматися в кіно та на телебаченні, коли йому було дев'ять років. У його фільмографії телесеріали «Рівердейл», «Надприродне» та «Я — зомбі», а також фільми «Щоденник слабака» та «Імаджинаріум доктора Парнаса».


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: