Дружина українського президента Володимира Зеленського Олена Зеленська поділилася в Інстаграм двома новими публікаціями, в яких розповіла про свою поїздку до Лондона.

Читайте також: Зірка «Сутінків» Ешлі Грін вперше стала мамою: ім'я та стать дитини

18 вересня перша леді була запрошена на аудієнцію з Кейт Міддлтон, яка після смерті Єлизавети II отримала титул принцеси Уельської. Зеленська показала їхнє спільне фото, і в описі до кадру нагадала, як Кейт та її чоловік, принц Вільям, підтримали українців на початку війни. Олена подякувала принцесі та всім британцям за допомогу у боротьбі з окупантами і ще раз висловила співчуття королівській родині з приводу смерті королеви.

«Коли Росія здійснила повномасштабний напад на Україну, вони з чоловіком одразу продемонстрували свою підтримку нашої країни, відвідавши на початку березня Український культурний центр, що став волонтерським хабом і надавав допомогу вимушеним переселенцям.

У скорботний день публічного прощання з Її Величністю Королевою Єлизаветою ІІ відбулася тепла, приємна розмова з Принцесою Уельською. Я глибоко вдячна за прийом великої кількості наших людей і особисту увагу Її Королівської Високості до них. За безпрецедентну підтримку з боку Великої Британії у нашій боротьбі із загарбником — військову, гуманітарну, політичну.

Висловлюю свої глибокі співчуття королівській родині у зв’язку з втратою та дякую за можливість віддати останню шану її Величності Королеві від імені всіх українців.», — написала перша леді України.

В іншій публікації Зеленська вшанувала пам'ять Єлизавети ІІ. Вона оприлюднила останній портрет королеви та розсекретила, чим британська монархиня найбільше її вразила.

«На мене особисто завжди справляло враження, як, маючи численні обов’язки, Королева Єлизавета ІІ та її помічники встигали приділяти увагу та відповідати на листи дітей з усього світу, зокрема й наших, українських дітей.

Лише в останні роки листи з поміткою «Royal Мail» надходили до хлопчика із Запоріжжя та дівчинки з Кропивницького — вони просто написали Королеві про своє життя й отримали відповіді! Відповідь від Її Величності надійшла й школі № 1 з Бердянська — після того, як учні привітали Королеву Єлизавету ІІ з 90-річчям.

Це надзвичайно важлива риса й урок для всіх лідерів, як важливо бути уважним до кожного.», — поділилася Олена.

Наприкінці публікації Зеленська розповіла про свою участь у похороні королеви та ще раз подякувала Єлизаветі II за підтримку України та натхненне привітання на День незалежності.

«Сьогодні в Лондоні мала змогу попрощатися з Її Величністю від імені всіх українців. Дякуємо за повсякчасну увагу до України, за натхненні побажання, які ми отримали від Вас у День Незалежності: «Нехай кращі часи чекають у майбутньому». Нехай так і буде.

Зі сподіванням і подякою, Україна».


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: