Для того щоб зрозуміти, як довго триватиме ваш роман з коханим, необов'язково йти до ворожки, досить уважно придивитися до ваших стосунків. Каліфорнійська психолог Кеті Ніклсон назвала чотири ознаки, які на 90% призводять до розлучення. Навіть, якщо ці ознаки часом здаються несерйозними, згодом призведуть до великих проблем. Про це психолог розповіла у соцмережі TikTok.

Ознаки, що ведуть до розлучення:

  • Надмірна критика. Якщо ви будете занадто активно критикувати дії або почуття вашого партнера, то у нього виникнуть сумніви в щирості ваших стосунків. Критика може сприйматися партнером як неприйняття, тож згодом відносини можуть погіршитися.
  • Зневага. А це, за словами Ніклсон, «справжня отрута для стосунків», тому що зневага — це навмисне прагнення образити другу половинку. Людина не зможе бути щасливою у стосунках, якщо їй постійно вказують на її неповноцінність.
  • Усунення. Часом бажання відсторонитися від проблем — це єдина можливість заспокоїтись та уникнути істерик. Але така «втеча» від розмови може сильно образити співрозмовника. Коли партнер не хоче говорити і просто йде — людина відчуває себе незрозумілою і покинутою.
  • Впертість. Ця риса також поганий помічник у побудові як романтичних стосунків, так і дружніх, адже у разі розбіжностей із людиною буде складно дійти компромісу та помиритися. Коли впирається чужа людина, багато людей не звертають на це уваги, а ось упертість близького може сильно образити. Партнер може відчути себе нецікавим для свого коханого.

@drkathynickerson These are known as Gottman’s Four Horsemen. Do you struggle with any of these? #affairs #affairrecovery #cheating #relationshipadvice #marriageadvice ♬ original sound - Dr Kathy Nickerson


Вам буде цікаво почитати на Ivona: