Читайте також: Модний літній педикюр: ТОП-10 красивих ідей

Ходити з професійним манікюром чи ні — це особиста справа кожної дівчини. Тільки в будь-якому разі нігті повинні бути доглянутими і акуратними, навіть без строкатих лаків, оскільки всі ми знаємо, що насамперед на руки люди звертають увагу. Розповідаємо, як швидко привести нігті до ладу в домашніх умовах.

Вам знадобляться: щипчики (ножиці), пилка, гель або масло для розм'якшення кутикули, кусачки (палички), скраб і крем для рук, безбарвний лак (за бажанням).

Перший крок: надання форми

Догляд за нігтями в домашніх умовах
Догляд за нігтями в домашніх умовах
freepik.com

Позбавитись від довжини можна і ножицями, і пилкою. Експерти рекомендують спилювати нігті в одному напрямку під невеликим кутом — так вони не розшаровуватимуться. Якщо ви помічаєте, що задирки з'являються занадто часто, можливо, ви пиляєте бічні сторони неправильно. Слід виводити пилку так, щоб вона була паралельна пальцю, тоді проблем не буде.

Другий крок: обробка кутикули

Догляд за нігтями в домашніх умовах
Догляд за нігтями в домашніх умовах
freepik.com

Робити обрізний манікюр не радимо: можна порізатися або криво зрізати кутикулу. До того ж після обрізного манікюру кутикула швидше росте і грубіє. Тому наносимо спеціальний засіб для розм'якшення кутикули, чекаємо 2-3 хвилини й акуратно, не натискаючи на ніготь, відсуваємо її апельсиновою паличкою.

Третій крок: догляд

Догляд за нігтями в домашніх умовах
Догляд за нігтями в домашніх умовах
freepik.com

І завершальний етап — спеціальний догляд за нігтями. Почніть зі скрабування, яке допоможе поліпшити циркуляцію крові. До речі, не обов'язково використовувати професійний скраб для рук, можна взяти і для тіла, або змішати оливкову олію із цукром. Дві хвилини для цього вистачить. Потім нанесіть улюблений живильний крем для рук та масло для кутикули (абрикосове, мигдальне або будь-яке інше). Також можна покрити нігті безбарвним лаком, якщо виникне таке бажання.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: