З лимоном

Читайте також: Зимовий манікюр 2023: ТОП-5 наймодніших кольорів

Для цієї «маски» для нігтів вам знадобиться лише один лимон, який потрібно розрізати на дві половинки, і опустити нігті в кожну з них на 10-15 хвилин. При цьому можна спокійно насолоджуватись улюбленим серіалом або переглядом інстаграмних сторіс. Потім промийте руки водою, і використайте масло для нігтів. Підійде будь-яке: від абрикосового до кокосового. Тут жодних обмежень немає. Повторюйте процедуру 1-2 рази на тиждень.

Ванночка з лимоном
Ванночка з лимоном
freepik.com

Ще одним ефективним варіантом стане суміш морської солі (але тільки без барвників та ароматизаторів) та лимонного соку. Перемішайте кілька щіпок солі з парою столових ложок лимонного соку і потримайте руки в цій ванночці 15-20 хвилин, після змийте теплою водою.

На основі трав

Напевно, у кожної в будинку є хоча б один вид трав'яного чаю або просто сухі трави. Тут можна використовувати як один вид трав, так і кілька. Дві столові ложки «сухої суміші» залийте окропом у кількості однієї склянки і дайте настоятися 10-15 хвилин. Після охолодіть настій до комфортної температури, потримавши в ньому руки не більше 20 хвилин. Витріть руки і завершіть процедуру нанесенням крему.

Ванночка на основі трав
Ванночка на основі трав
freepik.com

З оливковою олією

Або ж абрикосове, виноградне, персикової кісточки.

Будь-які масляні ванни — один із найкращих засобів для зміцнення сухих і ламких нігтів. Втирайте олії перед сном у нігтьову пластину та кутикулу. Для більшого ефекту можна використовувати ефірні олії лаванди, чайного дерева, чебрецю, розмарину, бергамота. Також можна додати до оливкової олії секретні інгредієнти: 1-2 краплі олійних розчинів вітамінів А та Е, які додатково допоможуть впоратися з білими плямами та крапками на нігтях.

Ванночка з оливковою олією
Ванночка з оливковою олією
freepik.com

З мінеральною водою

У склянку мінеральної води додайте той самий лимонний сік. Достатньо буде кількох крапель. Занурте нігті в суміш на 10 хвилин. Після — протріть сухою серветкою або рушником. Додатково споліскувати звичайною водою не потрібно.

Ванночка з мінеральною водою
Ванночка з мінеральною водою
freepik.com

З йодом

Властивості йоду також допомагають зробити нігті еластичнішими та міцнішими. 1-2 рази на тиждень робіть 15-хвилинні ванни з додаванням йоду і морської солі. На склянку теплої води столова ложка солі та 4-5 крапель йоду.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: