Читайте також: Ретинол: що це і як його використовувати у догляді за шкірою

Наша шкіра сильно реагує на зміну пір року: в холодні місяці зими вона часто стає сухішою і починає лущитися. Холодне повітря, низький рівень вологості, зимовий вітер і спека в приміщенні — все це позбавляє шкіру вологи. Лущення, почервоніння, свербіж, тріщини на шкірі, відчуття печіння свідчать про те, що шкіра знаходиться в уразливому положенні і процес сухості вже запущений. Медичний термін для позначення сухої шкіри — ксероз. Симптоми можуть відрізнятися за ступенем тяжкості і виглядати по-різному, але суть єдина. Наші поради допоможуть підтримувати шкіру у здоровому стані і без проблем пережити зимовий період.

Регулярне зволоження відразу після вмивання

Щоразу після вмивання шкіра позбавляється натуральних олій, які утримують вологу. Саме тому необхідно знайти заміну цим маслам, особливо в холодний період часу. Зберігайте зволожуючий крем поряд з раковиною, а з собою завжди носіть крем у форматі travel-size.

Регулярно зволожуйте шкіру відразу після вмивання
Регулярно зволожуйте шкіру відразу після вмивання
freepik.com

Користуйтесь санскріном щодня

Взимку дні стають коротшими, а сонце світить не так часто. Може здатися, що використання санскріну зовсім необов'язкове, але подумайте ще раз, перш ніж відмовитися від цієї б'юті-рутини. Навіть узимку промені ультрафіолету порушують водний бар'єр шкіри, який життєво важливий для підтримання здоров'я та зволоження. Рекомендується використовувати сонцезахисний крем щодня після зволожуючого, оптимальним варіантом є фактор захисту SPF 30.

Нічні процедури

Поки ми спимо, ці засоби працюють. Завдяки нічному догляду можна запобігти сухості шкіри. Пом'якшувальні речовини — ідеальний варіант для зволоження. Креми з мінеральною олією в складі довше вбиратимуться, тому нічне нанесення є оптимальним.

Завдяки нічному догляду можна запобігти сухості шкіри
Завдяки нічному догляду можна запобігти сухості шкіри
freepik.com

Використовуйте зволожувач повітря

Цей девайс незамінний за умови постійної роботи опалення в приміщенні. Високий вміст вологи в повітрі діє як природне зволоження і допомагає зменшити сухість шкіри.

Зведіть до мінімуму використання ексфоліантів та скрабів

Відлущування допомагає зберегти шкіру гладкою і сяючою, видаляючи омертвілі клітини з поверхні шкіри. Однак через надмірне використання таких засобів шкіра в зимовий період часу може почати лущитися. Тому в холодну пору року краще використовувати більш щадні засоби, які не порушуватимуть водний бар'єр шкіри.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: