Традиційно до рецепту шарлотки входять яблука. Найкращим сортом яблук для шарлотки по праву вважається антонівка. Неймовірно ароматні, з яскраво вираженою кислинкою, антоновські яблука чудово відтіняють та доповнюють смак солодкого бісквіту.

Шарлотка з яблуками - прекрасний рецепт, як для кухарів-початківців, так і для тих, хто з якоїсь причини не має часу. Цей пиріг швидко готується і завжди виходить смачним.

ТОП-5 рецептів шарлотки з яблуками

1. Польська шарлотка з яблуками

Яблучна шарлотка – пиріг, смак якого знайомий абсолютно всім. Пропонуємо вам польський рецепт шарлотки.

Польська шарлотка з яблуками
Польська шарлотка з яблуками
home-chef.livejournal.com

Спосіб приготування:

Борошно просіяти в миску, додати|добавляти| нарізане кубиками вершкове масло|мастило| і розтерти руками в крихту. Окремо змішати сметану, цукор, сіль та жовтки. З'єднати яєчну та борошняну суміш. Замісити тісто, загорнути його у плівку та прибрати в холодильник на 1 годину.

Яблука очистити та нарізати невеликими кубиками. Розігріти сковороду і тушкувати яблука з|із| цукром до м'якості, потім додати|добавляти| муку|борошно| і перемішати.

Духовку розігріти до 180 градусів, форму розміром 22-23 см змастити олією. Тісто поділити на 2 нерівні частини. Більшу частину розкотити в коло, перенести у форму, зробити бортик заввишки 3-4 см. Наколоти вилкою тісто і відправити в духовку на 12 хвилин.

У кошик, що вийшов, з тіста викласти начинку, розрівняти. Тісто, що залишилося, розкотити, нарізати тонкими смужками і викласти на яблука. Випікати пиріг 30-35 хвилин|мінути|.

2. Рецепт шарлотки з яблуками класичний

Рецепт шарлотки з яблуками – дуже просто!

Рецепт шарлотки з яблуками класичний
Рецепт шарлотки з яблуками класичний
Ivona

Спосіб приготування:

4 яйця збити і перемішати з|із| 1 склянкою цукру до однорідності. Яєчну масу з'єднати з 1 склянкою борошна, що просіяє, добре перемішати.

3 яблука очистити від шкірки, видалити серцевинки та нарізати невеликими тонкими скибочками. Збризкати лимонним соком.

У змащену олією форму викласти частину тіста. Потім рівномірним шаром викласти яблука і зверху покрити тестом, що залишився. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35 хвилин|мінути| до світло-коричневої скоринки.

3. Яблучна шарлотка з горіхами

Шарлотку можна трохи урізноманітнити, додавши в тісто подрібнені горіхи.

Яблучна шарлотка з горіхами
Яблучна шарлотка з горіхами
rina-homechef.com

Спосіб приготування:

Для тіста збити яйця, додати|добавляти| цукор і перемішати до розчинення цукру. Додати борошно, що просіяє, з розпушувачем і добре перемішати. Яблука помити, очистити, нарізати на дрібні шматочки.

Горіхи розмелоти у крупну крихту. Форму для випічки змастити олією і посипати панірувальними сухарями. Духовку розорити до 180 градусів. Вмішати в тісто яблука та горіхи, вилити у форму і випікати протягом 30-35 хвилин до появи світло-коричневого кольору. Дати охолонути і посипати цукровою пудрою.

4. Медова шарлотка з яблуками

Готуємо смачну шарлотку із фруктами, карамелізованими в меді.

Медова шарлотка з яблуками
Медова шарлотка з яблуками
lifesafeast.blogspot.com

Спосіб приготування:

Очищаємо фрукти від шкірки та серцевинок. Нарізаємо на 6 частин. Нагріваємо духовку до 220 градусів. У сковороді топимо олію, акуратніше, щоб не підгоріло.

Кидаємо цукор і даємо розчинитись. Вливаємо мед. Карамелізуємо груші. Приблизно 15 хвилин.

Поки все готується, робимо тісто. Збиваємо дуже інтенсивно (можна віночком) молоко, борошно, яйця, сіль та ложку цукру. На готові фрукти виливаємо тісто і відправляємо до духовки від п'ятнадцяти до двадцяти п'яти хвилин.

Виймаємо шарлотку. І прямо у формі ставимо на стіл. Можна дати в яєчну суміш пару ложок улюбленого лікеру, ваніль або дрібку мускатного горіха.

5. Рецепт шарлотки з яблуками та карамеллю

Рецепт шарлотки з яблуками та карамеллю – простий, але вишуканий спосіб порадувати сім'ю смачним десертом.

Рецепт шарлотки з яблуками та карамеллю
Рецепт шарлотки з яблуками та карамеллю
chadeyka.livejournal.com

Спосіб приготування:

Боки форми (краще металевої) діаметром 20 см змастити олією та присипати борошном. Приготувати карамель. У каструльку насипати цукор, додати ложку води за бажання і сильному вогні розплавити і почекати, доки вийде коричнева карамель. Вилити її у форму та розподілити по дну.

На карамель покласти шматочки олії та відставити. Приготувати тісто та розділити яйця на білки та жовтки, білки збити. Додати 1\3 норми цукру і збити ще до блиску. Збити жовтки з цукром, що залишився (віночок мити не треба). Змішати жовтки та білки акуратно за допомогою ложки.

Додати борошно, що просіює, перемішати, зачерпуючи тісто від краю і опускаючи в середину. Яблука нарізати на четвертинки, а потім шматочками прямо у форму. Залити тестом і струсити. Пекти при 180 З півгодини, а потім ще півгодини при 160 С. Готову шарлотку перевернути на решітку і остудити. Можна різати та їсти.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: