Читайте також: У що гратися у темряві: 40 ідей від психолога

 Через війну в Україні навчальний процес відбувається в аномальних умовах. Частина шкіл, де немає обладнаних укриттів, працює онлайн. В інших школах навчаються офлайн, без кінця бігаючи в укриття під час повітряних тривог. Масла у вогонь підливає і те, що росія завдає удару по енергетичній системі України, через що люди годинами сидять без світла. У багатьох містах не налагоджено опалення. Як за таких аномальних умов буде організовано зимові шкільні канікули?

Згідно з графіком Міністерства освіти і наук України, всеукраїнські шкільні канікули цього навчального року повинні були проходити з 26 грудня 2022 року по 8 січня 2023 р. ситуації. Але у зв'язку з військовим становищем Міністерство дало добро місцевій владі самостійно встановлювати терміни канікул, залежно від військової та епідеміологічної ситуації.

В Киеве школы будут пустыми целый месяц
В Киеве школы будут пустыми целый месяц
freepik.com

Так, у Києві вже визначилися з тим, коли проходитимуть зимові канікули. На цьому наголосив мер міста Віталій Кличко на своєму телеграм-каналі.

"Зимові канікули у столичних школах розпочнуться за графіком, з 26 грудня 2022 року. Але триватимуть місяць - до 27 січня 2023 року. У цей час школи опалюватимуться в мінімальному режимі для підтримки системи опалення. Вчителі, за бажання, можуть піти на якийсь час канікул у оплачувану відпустку", - написав Віталій Кличко.

Така тривала "відпустка" від навчання відгукнеться влітку. Як заявив Віталій Кличко, діти навчатимуться до 1 липня, згідно із законом.

Як буде організовано зимові канікули в інших українських містах, поки що не відомо.

Вам буде також цікаво прочитати:

Ребенок дома: как организовать быт в холодной и темной квартире

"Синий кит" вернулся: новые смертельные задания для детей