Читайте також: Тривожний ядерний рюкзачок: що покласти

Зараз, в умовах війни, більшість із нас відчуває безперервне почуття тривоги, страх і сильний стрес, який здатний призвести до психічних розладів і негативно позначитися на здоров'ї. Впоратися з такими емоціями вкрай складно, та й харчуватися правильно — практично неможливо. Однак, щоб уникнути інших побічних явищ і небажаних наслідків для організму, рекомендуємо вибирати продукти, що регулюють рівень гормону стресу кортизолу. Звичайно, якщо є така можливість. Розповідаємо, які саме.

Молочні продукти

Недарма багатьом дітям перед сном батьки дають тепле молоко, щоб трохи заспокоїти організм дитини і підготувати його до сну. Молоко справді знімає напругу і допомагає стабілізувати настрій. Крім того, у молочних продуктах містяться магній, мінерали, калій та фосфор, які нормалізують роботу нервової системи.

Банани

Банани
Банани
freepik.com

У бананах міститься амінокислота триптофан, яка стимулює вироблення гормону настрою серотоніну. Завдяки цьому банан сприяє зняттю тривоги та розслабленню. Також в банані повно калію і магнію, брак яких може спровокувати стрес і тривожність.

Яйця

Яйця
Яйця
freepik.com

Яйця — одне з найкращих джерел білка та вітаміну D, дефіцит якого призводить до тривожності та депресії. Вживання цього продукту покращує настрій та самопочуття. Крім того, яйця містять триптофан, який бере участь у виробленні серотоніну, як і в бананах.

 

Читай також: Види стресу і як з ними боротися

 


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: