Огіркова дієта по праву вважається однією з найефективніших. Все тому, що вживання огірків добре стимулює травлення, нормалізує водно-сольовий баланс, має легкий сечогінний та проносний ефект, очищає кишечник від токсинів. Дієта на огірках, крім схуднення та очищення організму, має ще один істотний плюс. Йдеться про економію коштів, адже ці овочі за сезон досить дешеві. Як скинути зайву вагу на огірковій дієті, читайте на Ivona.

Секрет огіркової дієти

Читайте також: Как похудеть за две недели: ТОП-3 диеты

Головний секрет ефективності дієти на огірках у тому, що вони складаються в основному з води і, як наслідок, містять у своєму складі дуже мало калорій. Термін класичної дієти на огірках трохи більше 5 днів. Природно, головну основу денного раціону при цій дієті становлять огірки.

Важливий момент: під час дотримання дієти огіркової треба виключити вживання солі або хоча максимально її обмежити. Якщо огірки без солі вам не до смаку, можете додати заправку сік лимона з прянощами.

Читайте також: Безлактозная диета: меню на один день

Також дуже добре використовувати в дієті будь-яку свіжу зелень. Це може бути: зелена цибуля, кріп, петрушка тощо. Дозволено також з'їсти один помідор на день.

Меню огіркової дієти

  • На сніданок розробники дієти пропонують з'їсти салат із зелені та огірків. Заправити його можна нежирною сметаною чи несолодким йогуртом. Доповнити його можна шматочком цільнозернового хліба.
  • На обід найкраще підійде салат з китайської капусти та огірків, заправлений рослинною або оливковою олією. Бонус – невеликий шматочок вареної курячої грудки без солі.
  • Вгамувати голод на полудень можна салатом з варених яєць і тих же огірків, який можна заправити нежирною сметаною. Плюс – шматочок чорного хліба.
  • Вечеря при такій дієті повинна складатися із салату з помідорів, огірків та солодкого перцю, який треба заправити чайною ложкою оливкової олії та лимонним соком.

Пити на огірковій дієті протягом дня можна зелений чай та воду. Особливої ​​спраги ви швидше за все не відчуєте, адже в огірках дуже багато рідини.


Вам буде цікаво почитати на Ivona: