Сьогодні українцям важливо залишатися сильними та об'єднаними, тому їм потрібно звернтати увагу не лише на фізичне здоров'я, але й на психічне. На Telegram-каналі «Психологічна підтримка» опублікували поради психолога Юлії Вортман щодо покращення психічного здоров'я. Ivona поділиться життєвими лайфхаками.

Щодня ставте собі невеликі завдання

Важливо щодня ставити невеликі завдання та виконувати їх, так ми зміцнюємо свою психіку і робимо її більш стабільною. Згідно з дослідженнями, досвід подолання завдань, які ми поставили для себе, уподальшому допоможе нам впоратися з більш складними завданнями, які зустрінуться в житті.

Не сидіть в одному місці

Провести цілий день за комп'ютером можливо й спокуслива ідея, але згідно з дослідженнями, це шкідливо для психічного здоров'я. Сидячий спосіб життя може спровокувати стрес і депресивні симптоми. Лікарі рекомендують приділяти фізичній активності щонайменше 30 хвилин на день.

Ходіть на прогулянки

Якщо ви не можете обрати фізичні вправи, то їх можна замінити прогулянками на свіжому повітрі. Німецькі дослідники виявили, що в районах з великою кількістю парків та скверів з деревами мешканці використовують менше антидепресантів.

Згадуйте свої досягнення

Психологи також регулярно рекомендують згадувати свої досягнення. Це допоможе повірити у вашу силу та можливість подолання нового випробування. Тому частіше згадуйте про свої успіхи.

Спілкуйтеся з друзями

Якщо немає можливості побачитися, то ви завжди можете зателефонувати. Дослідження показують, що, наприклад, для жінок, розмови з друзями важливі: після такого спілкування рівень гормону стресу — кортизол значно знижується.


Вам буде цікаво прочитати про Івону: