Найпростіший та кращий спосіб це – упорядкуванням грамотного меню. Адже правильний раціон, особливо підкріплений фізичними вправами, чудовий спосіб знизити рівень холестерину і запобігти утворенню бляшок на стінках судин. Пропонуємо вам ТОП-продуктів, які допоможуть знизити рівень холестерину.

Зелений чай

pixabay.com

Через багатство флавоноїдів зелений чай скорочує рівень жирів у крові на 15%. Щоправда, пакетований чай для цього не підійде. Зелений чай зміцнює капіляри, знижує кількість жирових клітин у крові та сприяє омолодженню всього організму. Свіжовижаті соки

pixabay.com
Апельсиновий, морквяний та інші соки ефективно очищають судини. Правда, їх не можна пити на голодний шлунок, але пити між їдою.

Авокадо

pixabay.com

Половинка авокадо, з'їдена щодня протягом трьох тижнів, робить в організмі величезну роботу. Підвищує рівень хорошого холестерину на 15%, а поганого знижує на 8-9%.

Оливкова олія

pixabay.com

Замініть їм жири та олію, на якій смажите овочі. Так ви досягнете підвищення міцності стін судин. Олія має бути холодного віджиму, нерафінованим. У 100 г масла міститься 22 мг фітостеринів, не набагато менше, ніж в авокадо.

Океанічні риби

pixabay.com

Омега-3 жирні кислоти у форелі, сардинах та лососі – відомі борці зі старінням та холестерином на стінках судин. Це сильні антиоксиданти. Врахуйте, що для отримання всіх корисних властивостей її не слід смажити. Тушкована та варена риба зберігає набагато більше корисних властивостей, ніж смажена.