Закладеність і біль у вусі приносить великий дискомфорт і його досить складно ігнорувати. В особливо гострих випадках варто звертатися до лікаря, але якщо у вас не великий дискомфорт і немає болю, можна спробувати деякі маніпуляції, які допоможуть позбутися болю у вусі.

Заклало вухо: як позбутися дискомфорту

Якщо у вас заклало вухо після сну, повітрям, водою або сіркою, можна спробувати зробити кілька дихальних рухів, які допоможуть позбутися дискомфорту.

  • Маневр Вальсальви. Цей маневр виконати досить легко: потрібно закрити рот і ніздрі та з силою видихнути. Головне, не пропускайте повітря через ніс та рот.
  • Маневр Тойнбі. Також проста вправа, яка допоможе позбутися закладеності вуха. Закрийте рот і ніздрі і спробуйте ковтнути.

Після таких маневрів закладеність пройде миттю. Якщо цього не трапилося, можливо у вусі активний запальний процес, тому варто звернутися до лікаря.

Вухо заклало під час застуди: що робити

При застуді закладеність вуха може відчуватися як невеликий дискомфорт при нежиті, або навпаки супроводжуватися різким болем. У першому випадку, позбутися дискомфорту допоможе відкриття євстахієвих труб. Позбутися закладеності вуха допоможе часте навмисне позіхання, ковтання або жування. Якщо ж причина закладеності вух алергія чи інфекція – ці варіанти вам не допоможуть, тому зверніться до лікаря.

via GIFER

Заклало вухо: народні засоби

Також існують народні засоби боротьби із закладеними вухами. Часто використовують мінеральну, оливкову або дитячу олію. Потрібно підігріти олію, але простежити, щоб вона не була гарячою, і закопувати у вухо протягом 5 днів. Закладеність має поступово пройти. Якщо закладеність не проходить, можливо у вас сформувалася сірчана пробка. Її зазвичай промивають і найлегше це зробити у лікаря.

Коли варто звертатися при закладенні вуха до лікаря?

Якщо у вас біль у вусі кілька днів, із вуха витікає рідина з неприємним запахом, у вусі шумить або ви стрімко втрачаєте слух – у таких випадках варто негайно звернутися до лікаря.


Вам буде цікаво почитати на Ivona: