Через широкомасштабну агресію РФ в Україні пляжний сезон у нашій країні суттєво відрізняється від попередніх. У південних областях України заборонено купатися у морях, у багатьох регіонах діють обмеження на відпочинок біля водойм та річок. У Києві 2022 року офіційно відкривати пляжі не будуть. Тим не менш, сапери провели перевірку дна всіх столичних пляжів та назвали Найбезпечніші місця для відпочинку городян.

«З початку проведення нетехнічного обстеження місць відпочинку біля води на території Києва перевірили 32 парки та сквери фактичною площею 252,92 Га», — зазначили на Telegram-каналі КДВА.

На яких пляжах Києва заборонено купатися?

  • Совська балка у Солом'янському районі
  • Озеро Блакитне у Подільському районі
  • Осокорки у Дарницькому районі
  • Сонячне в Дарницькому районі

Безпечні пляжі Києва:

У Голосіївському районі: Галерний

У Дніпровському районі: Молодіжний, Веселка, Центральний, Березняки, Радуга, Тельбін, Довбичка, Лісова, Русанівська коса, Русанівський канал, Горбачиха

В Оболонському районі: озеро Вербне, затока Наталка, став Карачун та Міський, озеро Редкіне та пляж Пуща-Водиця.

У ДСНС розповіли, чи безпечно відпочивати на пляжах у Києві. Про це повідомив заступник начальника управління цивільного захисту ГУ ДСНС Києва Олег Стоволос в ефірі всеукраїнського телемарофону.

«У місті Києві офіційно не відкрито жодного пляжу. Тому, якщо люди йдуть на пляж, потрібно подивитися, чи є поряд житловий будинок або укриття і вони в доступності 2-3 хвилин зможуть сховатися, тоді можна йти на пляж. Якщо ні, то ми не рекомендували б цього робити», – пояснив Стоволос.


Вам буде цікаво почитати на Ivona: