Всесвітньо відома британська артистка Еллі Голдінг, яка у суботу, 23 липня, взяла участь у Саміті перших леді та джентельменів, поділилася подробицями свого візиту до України. На своїй сторінці в Інстаграм співачка описала свої емоції від поїздки до Києва.

Читайте також: ТОП-10 українських зірок, які втратили близьких під час війни

Виконавиця знаменитого хіта Love Me Like You Do показала фотографії із зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, а також з прогулянки столицею. Судячи зі знімків, Еллі відвідала виставку згорілої російської техніки, PinchukArtCentre та Михайлівський собор.

«У ці вихідні я поїхала як гостя президента Зеленського та першої леді Олени Зеленської до Києва, щоб виступити на Саміті перших леді (і трохи заспівати, якось поки я була там, я вивчила красиву та потужну пісню українською мовою «Червона калина», пісня опору). Це була одна з найбільших нагород», — зізналася Голдінг.

Зірка пояснила, чому вирішила особисто бути присутньою на заході та назвала українця, який сильно її надихнув.

«Я була сповнена рішучості особисто бути присутньою там, щоб віддати належне хоробрості та стійкості українського народу. Мене надихнули кілька людей, але особливо молодий активіст руху #fridaysforfuture Ільєс Ель Кортбі, з яким я познайомилася на переговорах про природу та клімат у Стокгольмі кілька тижнів тому. Травмований вторгненням у його країну, він з'явився на переговорах в ООН, сповнений рішучості продовжити свою роботу.

Насправді щодня як послу UNEP мені нагадують про величезний внесок українських вчених-кліматологів, експертів із відновлюваних джерел енергії та екологів. Вони переживають жахливу війну, що фінансується за рахунок викопного палива. Якимось чином вони знаходять у собі мужність продовжувати працювати та вести кампанії на благо всього людства. Так що я завжди знала, що якщо я матиму шанс, я теж постараюся з'явитися», — написала Еллі.

Також Голдінг нагадала, що Україна є «годувальницею» багатьох країн світу, а також одним із культурних та наукових центрів.

«У нічному поїзді до Києва я дивилася у вікно і бачила безкраї поля... Нагадування про те, що Україна — це житниця світу, це бастіон культури, науки та людства. Це також колиска опору, мужності та цілеспрямованості.

Не можу передати, якою емоційною була ця подорож. Зараз надто багато слів, але я солідарна з Україною, благоговію та поважаю народ України», — поділилася знаменитість.

Гортайте карусель, щоб переглянути всі фото та відео:


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: